Title:
|
Aplicació de la tècnica d'extracció de Likens-Nickerson (SDE) a productes naturals: poma Fuji i poma Golden
|
Author:
|
Marín Beltrán, Meritxell
|
Other authors:
|
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química; Guadayol Cunill, José María |
Abstract:
|
[Català]: El mètode de Likens-Nickerson és una tècnica utilitzada per extreure components orgànics volàtils,normalment en el món de les aromes i de les fragàncies. En aquest cas, s’extreuen els components orgànics volàtils de dues pomes diferents: la poma Fuji i la poma Golden.
Posteriorment s’identifiquen el màxim possible de components presents en cadascuna de les pomes mitjançant cromatografia de gasos i espectrometria de masses. I es realitza un estudi quantitatiu de les concentracions relatives de cadascun.
El llindar de percepció d’olor és la concentració mínima del component en qüestió necessària per a poder notar-lo a través de l’olfacte en unes condicions determinades. Així doncs, també es caracteritza quins són els components que olorem primer en cadascuna de les pomes. |
Abstract:
|
[English]: Likens-Nickerson method is a technique used to extract volatile organic compounds, usually in the world of flavors
and fragrances.
In this study,volatile organic compounds
are extracted from two different apples:
Fuji and Golden apple.
Lately,the maximum possible of volatile compounds were identified by a system of gas
chromatography and mass spectrome try. A quantitative study was carried out taking into account their relative concentration.
The odor threshold is defined as the minimum concentration needed to smell the compound
in defined conditions.
Then, if the odor threshold is related with the compounds concentration it is possible to know which compounds are first smelled from each apple. |
Subject(s):
|
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria química::Química analítica -Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Indústries agroalimentàries::Tecnologia dels aliments -Volatile organic compounds -Extraction (Chemistry) -Gas chromatography -Mass spectrometry -Volàtils -SDE -Quince -GC-MS -Cromatografia de gasos -Espectrometria de masses -Pomes -Extracció (Química) |
Rights:
|
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ |
Document type:
|
Bachelor Thesis |
Published by:
|
Universitat Politècnica de Catalunya
|
Share:
|
|