Una Década de Frontex : ¿Hacia una gestión integrada de las fronteras marítimas de la Unión Europea?
Martínez Sáez, Patrícia

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2014
Descripció: 47 p.
Resum: Aquest treball pretén analitzar l'evolució del marc jurídic de la gestió de la cooperació i vigilància de les fronteres exteriors de la Unió Europea (UE) des de la perspectiva de les operacions a les fronteres marítimes.
Resum: La pràctica de Frontex des dels seus inicis no ha estat mancada de crítiques, fet que ha comportat la necessitat de trobar nous mecanismes per aconseguir l'efectivitat de les seves operacions. És per aquest motiu que, com veurem en aquest treball, l'objectiu final de les reformes de l'Agència busquen assegurar la seguretat a l'espai interior del territori Schengen, sense deixar de banda el degut respecte als drets humans.
Resum: Este trabajo pretende analizar la evolución del marco jurídico de la gestión de la cooperación y vigilancia de las fronteras exteriores de la Unión Europea (UE) desde la perspectiva de las operaciones en las fronteras marítimas.
Resum: La práctica de Frontex desde sus inicios no ha estado carente de crítica, cosa que ha comportado la necesidad de encontrar nuevos mecanismos para conseguir la efectividad de sus operaciones. Es por este motivo que, como veremos en este trabajo, el objetivo final de las reformas de la Agencia busca asegurar la seguridad en el espacio interior del territorio Schengen, sin dejar de lado el debido respeto de los derechos humanos.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Màster Universitari en Integració Europea. Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de recerca (Bellaterra) ; 24
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Unió Europea ; Fronteres



47 p, 948.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2014-10-06, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir