Abstract:
|
Els residus de la industria alimentaria poden ser objecte d’usos amb un valor afegit considerable. En concret, la pell de taronja és un residu industrial important a Espanya.
L’objectiu principal del projecte és optimitzar el procés d’extracció de l’oli essencial de la pell de taronja, partint d’estudis previs [1]. S’ha treballat a escala de laboratori la optimització de l’extracció del limonè de la pell de taronja.
S’han analitzat els diferents paràmetres que hi influeixen: a) l’estat de la pell (neta o bruta), b) la mida òptima de partícula, c) la temperatura a la qual s’asseca aquesta pell, d) la temperatura assolida durant el procés d’extracció de l’oli, e) el temps de reflux aplicat i f) l’aplicació d’ultrasons.
S’ha estudiat també com afecta al rendiment l’addició d’àcid amb l’objectiu d’extreure’n les pectines contingudes al mesocarpi de la pell, mostrant-se un camí per a futures investigacions.
Finalment, s’ha comprovat la puresa de l’oli essencial extret en aquest projecte i s’ha realitzat un estudi de l’ impacte ambiental i una avaluació econòmica, així com una comparació amb els sistemes emprats actualment a la industria. |