Fronteras movedizas en tierras miñotas : la reformulación de las relaciones fronterizas en Europa a través del caso de la "raia humeda"
Ribas Mateos, Natalia

Publicació: Institut Universitari d'Estudis Europeus 2015
Descripció: 105 p.
Resum: Trata de abordar una forma exhaustiva de mirar la frontera, donde las condiciones del paso, del exilio etc. , se enraízan en formas de refugio, de éxodo o de exilio así como de otras categorías migratorias construidas a lo largo del siglo XX (lo que conlleva un esfuerzo de memoria histórica), pero también se remontan a los años previos a la supresión de las aduanas europeas. Y se trata igualmente de trazar una perspectiva que incluya el cierre de las fronteras externas de la Unión Europea, considerando asimismo una interpretación crítica de lo que supone el desdibujamiento de las fronteras internas de la Unión, tanto desde una mirada retrospectiva como desde las fronteras Schengen en el marco de la UE.
Resum: Tracta d'abordar una manera exhaustiva de mirar la frontera, on les condicions del pas, l'exili etc. , s'arrelen en formes de refugi, d'èxode o d'exili així com d'altres categories migratòries construïdes al llarg del segle XX (el que comporta un esforç de memòria històrica), però també es remunten als anys previs a la supressió de les duanes europees. I es tracta igualment de traçar una perspectiva que inclogui el tancament de les fronteres externes de la Unió Europea, considerant així mateix una interpretació crítica del que suposa el desdibuixament de les fronteres internes de la Unió, tant des d'una mirada retrospectiva com des de les fronteres Schengen en el marc de la UE.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus. Quaderns de treball
Document: Working paper
Matèria: Cooperació transfronterera ; Unió Europea, Països de la ; Espanya ; Portugal



106 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Estudis

 Registre creat el 2015-02-13, darrera modificació el 2023-04-11



   Favorit i Compartir