Title:
|
Food Frequency Questionnaires (FFQ) para el estudio del consumo de cacao en estudiantes de ciencias de la salud
|
Author:
|
Castell, Margarida; Pérez-Cano, Francisco J.; Rabanal i Tornero, Manel; Saldaña-Ruíz, Sandra; Vicente, Filipa; Pereira, Paula
|
Abstract:
|
Tot i que el cacau i la xocolata són una gran font de polifenols, aquests aliments no es troben entre les fonts alimentàries de polifenols més consumides. Algunes dades suggereixen un aport inferior al 10% de polifenols a través d’aquests. Aquest fet podria ser causa de les diferents metodologies i l'enfocament dels qüestionaris de freqüència de consum d'aliments (FFQ) utilitzats en aquests estudis. La majoria de FFQ validats utilitzen una extensa llista d'aliments per a les fruites i verdures, però no distingeixen adequadament les diverses fonts de xocolata i cacau. Aquests fets recolzen la necessitat d'una avaluació del consum de productes de cacau per tal de poder conèixer la ingesta real de cacau, especialment en la població jove, on la xocolata és un aliment consumit freqüentment. |
Abstract:
|
Podeu consultar la versió en portuguès a: http://hdl.handle.net/2445/65520 |
Subject(s):
|
-Qüestionaris -Hàbits alimentaris -Cacau -Questionnaires -Food habits -Cocoa |
Rights:
|
cc-by-nc (c) Castell et al., 2014
http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/es/ |
Document type:
|
Working Paper |
Share:
|
|