Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/246707

Torcularia: la producción de vino y aceite en Hispania
Peña Cervantes, Yolanda
Aquest treball és un estudi arqueològic sobre les instal·lacions de premsat documentades a la península Ibèrica en època romana. S’han constatat 551 jaciments amb restes d’elaboració de vi i/o oli. El llibre està organitzat en dues parts. La primera, presentada en format imprès, està dividida en tres blocs temàtics. En el primer s’aborden els processos de transformació que finalitzen en l’obtenció de l’oli o el vi. Després d’aquesta introducció —indispensable per fer l’anàlisi de les restes arqueològiques— s’estudia el conjunt dels testimonis de premsat documentats a Hispània. En el segon bloc, des d’un punt de vista tecnològic, i en el sigüent, des d’un punt de vista històric, s’intenta integrar els testimonis productius en el context històric que els genera. La segona part, en el cedé adjunt, recull un estudi de cada un dels jaciments documentats.
2010
90 - Arqueologia. Prehistòria
Vinicultura -- Península Ibèrica -- Història -- Fins al 1500
Oli d'oliva -- Indústria i comerç -- Península Ibèrica -- Història -- Fins al 1500
Romans -- Península Ibèrica
Península Ibèrica -- Arqueologia romana
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
281 p.
Libro
10.51417/documenta_14
Institut Català d'Arqueologia Clàssica
Documenta (Institut Català d'Arqueologia Clàssica);14
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Torcularia CD.pdf 15.22 MB PDF
Torcularia Text.pdf 17.23 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem