Abstract:
|
El següent projecte pretén realitzar l’estudi del tractament d’aigua, aigua no mineral natural,
per la producció d’aigua potable preparada per posterior envasat i comercialització a partir
d’aigua de pou.
El plantejament de l’estudi es presenta després que una empresa del sector de l’alimentació
contacta amb l’empresa de tractament d’aigües ProMinent sol·licitant la viabilitat d’aquesta
proposta com a possible unitat de negoci.
Els principals punts a tractar dins el projecte són:
- Estudi de l’origen de l’aigua.
- Disseny del tractament d’aigua.
- Estudi de la tècnica de remineralitació per aconseguir la qualitat d’aigua desitjada.
Primerament s’estudia la qualitat d’aigua que entrarà al procés de producció. L’aigua que
entrarà al procés serà una barreja d’aigua de tres pous que té el client. S’estudia la
variabilitat de l’aigua dels pous a través de diferents analítiques facilitades per el client
preses durant un cert període de temps, al llarg de l’any.
L’aigua d’entrada al procés és la que pot arribar amb les pitjors condicions. El tractament
dissenyat consta d’un pre-tractament de l’aigua i posterior desmineralització amb una planta
d’osmosis inversa. El tractament s’ha centrat bàsicament en la tècnica de reducció de
nitrats, principal problemàtica en les aigües escollides.
Posteriorment a la desmineralització de l’aigua s’estudiaran tres tècniques diferents de
remineralització. A partir de les dades obtingudes es decidirà la que s’ajusta més a les
necessitats requerides pel client.
Finalment s’ha dissenyat una última desinfecció d’aigua tractada abans d’enviar-la a la
planta d’envasat, la planta d’envasat queda fora de l’abast del projecte.
Després del tractament proposat l’aigua està preparada per ser envasada i comercialitzada
amb el següent distintiu a l’etiqueta: AIGUA POTABLE PREPARADA. |