Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/252595

A new madrigal : rescuing music from the past
Carrascosa Llopis, Pablo
Escola Superior de Música de Catalunya; Bäcker, Rolf
This work pretends to leave written proof of the analysis previous to the composition in the assumption of rescuing an extinct musical genre and its possible reinterpretation nowadays. It is in this case the Italian madrigal and particularly the one that took part between the second half of the XVIth century and the first years of the XVIIth in a period that later was named as mannerism. This genre will be studied from an anthropological and analytical/ theoretical point of view to get into an analysis of other authors that before the one writing these lines undertook a similar task and finally end with some general compositive guidelines that in the very next future will lead into the composition of a “new madrigal”.
Este trabajo pretende dejar constancia escrita del análisis previo a la composición en el supuesto del rescate de un género musical extinto y su posible reinterpretación en la actualidad. Se trata en este caso del madrigal italiano y en particular el que tuvo lugar entre la segunda mitad del siglo XVI y los primeros años del siglo XVII en un perdiodo que fue denominado más tarde como manierista. Se estudiará dicho género desde un punto de vista antropológico y analítico/teórico para después pasar a analizar ejemplos de otros autores que antes que el que escribe estas líneas emprendieron tarea similar y finalmente terminar con unas directrices generales compositivas que en un futuro próximo desembocarán en la compsición de un “nuevo madrigal”.
Aquest treball prentén deixar constància escrita de l'anàlisi prèvia a la composició en el suposat del rescat d'un gènere musical extint i la seva possible reinterpretació en l'actualitat. Es tracta en aquest cas del madrigal italià i en particular del que va tenir lloc entre la segona meitat del segle XVI i els primers anys del segle XVII en un període que va ser denominat més tard com a manierista. S'estudiarà el mencionat gènere des d'un punt de vista antropològic i analític/teòric per després passar a analitzar exemples d'altres autors que abans que el que escriu aquestes línies van emprendre una tasca simiar i finalment terminar amb unes directrius generals compositives que en un futur proper desembocaran en la composició d'un “nou madrigal”.
2015-07-27
78 - Música
Madrigal -- Itàlia -- S. XVI -- Anàlisi i apreciació
Madrigal -- Itàlia -- S. XVII -- Anàlisi i apreciació
Manierisme (Art)
Composició musical -- S. XXI
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
60 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
PFG (portada) - Pablo Carrascosa Llopis.pdf 881.3 KB PDF Portada
PF Pablo Carrascosa Llopis.pdf 13.23 MB PDF Projecte final

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters