Culturas minorizadas. La cultura en Euskal Herria : Balance de una larga transición y retos del futuro
Castro Agirre, Itziar
Tresserras, Joan Manuel, 1955- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2015
Descripció: 80 p.
Resum: El trabajo entre manos se da por una preocupación por la cultura vasca. Como cualquiera de los restantes sistemas culturales, busca asegurar el derecho individual y colectivo de acceso a la cultura. No obstante, a este propósito se debe añadir además que Euskal Herria, como comunidad nacional minoritaria y minorizada, busca la construcción de la cultura e identidad colectivas en un entorno difícil, debido al actual flujo hegemónico de la globalización y el flujo cultural de los centros Estado-nación. Con este análisis se pretende crear un debate social sobre la cultura y la política cultural en la sociedad vasca, así como una reflexión del presente y futuro de las culturas minorizadas. Hoy, Euskal Herria pasa por una situación política y social sin parangón, por lo que se cree más necesario que nunca fomentar este intercambio de ideas e inquietudes sobre el legado cultural. Por ello, en el presente estudio se hará un diagnóstico de la cultura en Euskal Herria, entendida Euskal Herria como las siete provincias que comparten la misma lengua. Para ello, se realizará un análisis del estado de la cuestión, de las perspectivas y los retos del ámbito de la cultura y las políticas culturales.
Resum: El treball entre mans es dona per una preocupació per la cultura basca. Com qualsevol dels sistemes culturals restants, busca assegurar el dret individual i col·lectiu d'accès a la cultura. No obstant, a aquest propòsit s'ha d'afegir a més que Euskal Herria, com a comunitat minoritària i minoritzada, busca la construcció de la cultura i identitat col·lectives en un entorn difícil, degut a l'actual flux hegemònic de la globalització i el flux cultural dels centres Estat-nació. Amb aquest anàlisi es pretén crear un debat social sobre la cultura i la política cultural en la societat basca, així com una reflexió del present i el futur de les cultures minoritzades. Avui, Euskal Herria passa per una situació política i social sense igual, pel que es creu necessari que mai fomentar aquest intercanvi d'idees i inquietuds sobre el llegat cultural. Per això, en el present estudi es farà un diagnòstic de la cultura a Euskal Herria, entesa com les set províncies que comparteixen la mateixa llengua. Per això, es realitzarà un anàlisi de l'estat de la qüestió, de les perspectives i els reptes de l'àmbit de la cultura i les polítiques culturals.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Treballs de màster i postgrau. Màster Oficial en Mitjans, Comunicació i Cultura
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: País Basc ; Política cultural ; Basc ; Aspectes socials



80 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2015-10-01, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir