Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/255131

L’Esport com a eina social. El cas del projecte Integració i Esport: Socialització i adquisició d’hàbits saludables d’infants en risc d’exclusió social
Garcia Peña, Laura
Universitat Ramon Llull. Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés
This work aims to approach to the use of sport as a social tool. The study focuses on the analysis of a single case: the project Integration and Sport, developed at the open-­‐center of Aldees Infantils in Sant Adrià del Besòs. The aim of the research is to test the effect of a sports program, applied to a group of children at risk of social exclusion, between 6 and 11 years, on the degree of socialization and their acquirement of healthy habits. Through social network analysis by the use of a sociometric questionnaire and through in-­‐ depth interviews carried out with the educators responsible for the project, we have been able to see that, once the program has come to its end, the interrelationships among children have increased, as well as their incorporation of new healthy habits in their daily lives.
El presente trabajo pretende aproximarse al uso del deporte como herramienta social. El estudio centra su atención en el análisis de un caso único: el proyecto Integración y Deporte, del centro abierto de Aldeas Infantiles de Sant Adrià del Besòs. El objetivo de la investigación es comprobar el efecto de un programa de práctica deportiva, aplicado a un grupo de niños en riesgo de exclusión social de entre 6 y 11 años, sobre su grado de socialización y sobre su adquisición de hábitos saludables. Por medio del análisis de red social a partir de un cuestionario sociomètrico, y a través de entrevistas en profundidad realizadas a los educadores responsables del proyecto, hemos podido constatar como, una vez finalizado el programa, las interrelaciones entre los niños han aumentado, así como la incorporación de hábitos saludables a su vida cotidiana.
El present treball pretén aproximar-­‐se a l’ús de l’esport com a eina social. L’estudi centra la seva atenció en l’anàlisi d’un cas únic: el projecteIntegració i Esport, del centre obert d’Aldees Infantils de Sant Adrià del Besòs. L’objectiu de la recerca és comprovar l’efecte d’un programa de pràctica esportiva, aplicat a un grup d’infants en risc d’exclusió social d’entre 6 i 11 anys, sobre el seu grau de socialització i sobre la seva adquisició d’hàbits saludables. Per mitjà de l’anàlisi de xarxa social a partir d’un qüestionari sociomètric i a través d’entrevistes en profunditat realitzades als educadors responsables del projecte, hem pogut constatar com, un cop finalitzat el programa, les interrelacions entre els infants han augmentat, així com la incorporació d’hàbits saludables a la seva vida quotidiana.
2015-10-20
Esports
Xarxa social
Habits saludables
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
© L'autor/a
66 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
GarciaPeñaLauraTFG1415.pdf 18.51 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters