To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2445/12622

Una nova societat civil: accions col·lectives de masses a l'Espanya postransicional (ca. 1982-2002)
Bretones, María Trinidad
Aguilar, Salvador
La planificación del proyecto, la dirección del trabajo y la formulación del modelo y las hipótesis de investigación son obra de la labor del profesor Salvador Aguilar. Otros autores son María Trinidad Bretones, Rosa Carbó, Marisa Duarte, Josep Miquel García, Gisela Murillo, Marta Pérez y Joaquim Sempere, cuya autoría se corresponde con capítulos parciales del conjunto del informe y así se menciona en mismo.
INFORME DE RECERCA: Aquest treball ha consistit en una indagació sobre la protesta social recent al nostre país (Espanya, 1982-2002); específicament, sobre els principals episodis contemporànis d'acció col.lectiva que han esclatat a Espanya i a Catalunya, amb dos paràmetres delimitadors bàsics: a) haver-se produït en el periode postransicional, és a dir, amb la fase de resolució de la transició política ja culminada (cosa que, com altres investigadors, hipotitzem que es produí pel 1982, amb el primer relleu democràtic i pacífic del Govern i amb el que anomenem transició institucional ja acabada); per tant, entre 1982 i 2003 aproximadament. b) haver mobilitzat un seguiment massiu i adquirit, degut a aquest motiu, a vegades reforçat per altres, una significació política excepcional, fora d'allò que es considera normal en l'activitat política quotidiana (i tenint en conseqüència un impacte molt notable en el decurs mateix del periode postransicional).
Fundació Jaume Bofill. Universitat de Barcelona. Fundació Utopia. Grup d'Investigació de la Universitat de Barcelona (Direcció: María Trinidad Bretones)
-Societat civil
-Conflictes socials
-Canvi social
-1982-2002
-Espanya
-Civil society
-Social conflict
-Social change
-Spain
cc-by-nc-nd, (c) Aguilar, 2003
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Report
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

López Villanueva, Cristina; García Coll, Arlinda; Bretones, María Trinidad; Crespi Vallbona, Montserrat
Bladé, Teresa; Bretones, María Trinidad; Rojas Pedemonte, Juan Nicolás; Rueda García, Eduardo
Bretones, María Trinidad; Charry, Carlos Andrés
 

Coordination

 

Supporters