To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10609/55402

El Mar de China y la historia del intento de su control : Del imperialismo y poder marítimo japonés a la búsqueda de la hegemonía y poder marítimo chino
Lalinde González, Luis Miguel
Universitat Oberta de Catalunya; Martínez Taberner, Guillermo; Prado Fonts, Carles
El trabajo analiza el impacto que tiene controlar el mar circundante de una nación para el devenir de esta última. En este sentido, en un primer momento se describirá el proceso histórico del imperialismo japonés en aras de dominar el Mar de China, así como las intenciones de la China actual respecto al mencionado mar. Para después, a partir de ello, valorar si China está realizando un desarrollo de su poder marítimo en el Mar de China como en su día lo hizo Japón.
El treball analitza l'impacte que té controlar el mar circumdant d'una nació per l'esdevenir d'aquesta última. En aquest sentit, en un primer moment es descriurà el procés històric de l'imperialisme japonès en nom de dominar el Mar de la Xina, així com les intencions de la Xina actual respecte a l'esmentat mar. Per a després, a partir d'això, valorar si la Xina està realitzant un desenvolupament del seu poder marítim al Mar de la Xina com al seu dia ho va fer Japó.
The paper analyzes the impact of the surrounding sea control of a nation for the future of the latter. In this sense, at first the historical process of Japanese imperialism in order to dominate the South China Sea as well as the intentions of the current China relative to said sea will be described. Then, on this basis, assess whether China is conducting a development of its maritime power in the South China Sea as in his day did Japan.
-poder marítimo
-Mar de China
-expansionismo
-geopolítica
-China
-Japón
-poder marítim
-Mar de la Xina
-expansionisme
-geopolítica
-Xina
-Japó
-sea power
-China Sea
-expansionism
-geopolitics
-China
-Japan
-East China Sea -- TFM
-Xina Oriental, Mar de la -- TFM
-China Oriental, Mar de -- TFM
Aquests materials docents de la UOC estan subjectes a una llicència de Reconeixement-NoComercial- SenseObraDerivada 3.0 de Creative Commons. Podeu copiar-los, distribuir-los i comunicar-los públicament sempre que en citeu els autors, la institució que els impulsa (UOC), no en feu un ús comercial i no en feu obra derivada.
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Research/Master Thesis
Universitat Oberta de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters