To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2117/97322

Robótica para seguimiento de líneas;
Robotics for line tracking;
Robòtica per seguiment de línies
Ortiz Martínez, David
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Electrònica; Bermejo Sánchez, Sergi
Primera posició al Ranquing 2018 dels treballs acadèmics més consultats de l’ETSETB
The line following robots are exciting, because they are a gateway to robotics, and also allow the person who performs them have the freedom of being able to design using a variety of technology. In this project is intended to improve the detection system of a line follower, moving from an infrared sensor to a CCD Sensor. To do this, first and foremost, the different types of line follower robots are analyzed, typical technologies used, and improvements that can be applied. Later we will talk about the decisions that have been taken in this project, which technologies are to be used, as will be used and what problems have been taken to implement them. We will continue with detailing the specific development of the robot: at what point was in each stage, what was done to try to solve the problems, and how the electronics stayed. This point takes us to the final assembly of the robot, which we have named Linebot. Finally the operation of the robot will be discussed, particularly how it faces the challenges and makes decisions based on the input stimuli it receives, and the design improvements introduced in order to improve their performance.
Los robots seguidores son apasionantes, ya que son una puerta de entrada a la robótica, y además permiten a la persona que los realiza tener la libertad de poderlo diseñar utilizando una variada gama de tecnología. En este proyecto se intentará mejorar el sistema de detección de un seguidor de líneas, pasando de los sensores de infrarrojos a un sensor CCD. Para ello, y en primer lugar, se analizarán los distintos tipos de robots seguidores de línea, que tecnologías típicas utilizan, y las mejoras que se pueden aplicar. Posteriormente se detallarán las decisiones que se han tomado en este proyecto, qué tecnologías se quieren utilizar, cómo se van a utilizar y qué problemas se han tenido al implementarlas. Seguiremos con el desarrollo específico del robot detallando: en qué punto se encontraba en cada fase, qué se hizo para intentar solucionar los problemas, y cómo quedo la electrónica asociada. Este punto nos llevará al montaje final del robot, al que hemos bautizado con el nombre de Linebot. Por último se analizará el funcionamiento del robot, en particular cómo afronta los retos y toma las decisiones a partir de los estímulos de entrada que recibe, y las mejoras al diseño introducidas de cara a mejorar su rendimiento.
Els robots seguidors són apassionants, ja que són la porta d'entrada a la robòtica, i a més permeten a la persona que els realitza tenir la llibertat de poder-ho dissenyar utilitzant una variada gama de tecnologia. En aquest projecte s'intentarà millorar el sistema de detecció d'un seguidor de línies, passant dels sensors d'infraroigs a un sensor CCD. Per això, i en primer lloc, s'analitzaran els diferents tipus de robots seguidors de línia, quines tecnologies típiques s'utilitzen, i les millores que es poden aplicar. Posteriorment es detallaran les decisions que s'han pres en aquest projecte, què tecnologies es volen utilitzar, com es van a utilitzar, i quins problemes s'han tingut al implementar-les. Seguirem amb el desenvolupament específic del robot detallant: en quin punt es trobava cada fase, què es va fer per intentar solucionar els problemes, i com va quedar l'electrònica associada. Aquest punt ens portarà al muntatge final del robot, al que hem batejat amb el nom de Linebot. Per últim s'analitzarà el funcionament del robot, en particular com afronta els reptes i pren les decisions a partir dels estímuls d'entrada que rep, i les millores al disseny introduïdes de cara a millorar el seu rendiment.
-Àrees temàtiques de la UPC::Informàtica::Robòtica
-Autonomous robots
-Line follower
-Linebot
-Robot
-Raspberry Pi
-Arduino
-Seguimiento de líneas
-Robots autònoms
S'autoritza la difusió de l'obra mitjançant la llicència Creative Commons o similar 'Reconeixement-NoComercial- SenseObraDerivada'
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Bachelor Thesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

 

Coordination

 

Supporters