Título:
|
Procediments legals i sanitaris per a la posta en marxa d'un establiment de restauració. El paper de l'assessorament extern
|
Autor/a:
|
Provost Ubeda, Paola
|
Otros autores:
|
Hernández Yáñez, Eduard |
Abstract:
|
Production of safe food is currently the main objective of food companies. A strict legislative environment and an increasingly demanding society accentuates this fact. This implies that companies engaged in food processing have to focus their efforts on free of hazards food production. Food companies are required to meet certain regulatory requirements, and to develop and implement a working system to ensure safe food production. These procedures can be carried out with the help of an external consultancy, which guides and organizes the manager in various situations, ranging from start-up business until tracing its daily functioning. This paper presents the wide variety of tasks that an alimentary consultancy performed in assessment of a restauration company. As NatuRest case is discussed, the many legal aspects a company has to fulfill regarding food security and hygiene will be exposed. Following a sequential structure, the role of the consultancy is shown from the phase of adequacy of spaces and presentation of documents to the Administration, to the application of a self-control system based on the Hazard Analysis and Critical Control Point. From the accomplishment of this work it's observed that the external advice can facilitate to the businessmen certain tasks relative to food safety that, if it hadn't been for this outsourcing, should be made by the own businessmen. This would imply a great investment of time without guarantees that the tasks have been accomplished correctly. |
Abstract:
|
La producció d'aliments segurs és actualment el principal objectiu de les empreses alimentàries. Un context legislatiu cada cop més rigorós i una societat cada cop més exigent accentuen aquest fet, implicant que empreses dedicades a l'elaboració d'aliments hagin de centrar els seus esforços en la producció d'aliments lliures de perills. Des d'un inici, l'empresa alimentària es troba amb la necessitat de complir uns requisits normatius , així com d'elaborar i implantar un sistema de treball que garanteixi la producció d'aliments segurs. Aquests procediments poden ser duts a terme amb l'ajuda d'una assessoria externa, que guia i organitza a l'empresari en diverses situacions, compreses des de la posta en marxa del negoci fins al seu seguiment un cop iniciada l'activitat. En aquest treball es mostren diverses tasques realitzades des de la consultoria alimentària durant l'assessorament a una empresa de restauració. Seguint el cas de NatuRest, es mostren aspectos que l'empresa ha de complir per tal d'acollir-se als requeriments legals actuals en matèria de seguretat i higiene alimentària. Mitjançant una estructura seqüencial, es mostra el paper de l'assessoria des de la fase d'adequació d'espais de l'establiment i la presentació de documents a l'Administració fins a la realització d'un sistema d'autocontrol basat en l'anàlisi de perills, verificat periòdicament per tal de garantir el seu compliment. A partir de la realització d'aquest treball s'ha pogut observar com l'assessorament extern pot facilitar als empresaris certes tasques relatives a la seguretat alimentària que, de no ser per aquesta externalització, haurien de ser realitzades pels propis empresaris implicant una gran inversió de temps i sense la garantia de ser dutes a terme correctament. |
Abstract:
|
La producción de alimentos seguros es actualmente el principal objetivo de las empresas alimentarias. Un contexto legislativo cada vez más riguroso y una sociedad cada vez más exigente acentúan este hecho, implicando que las empresas dedicadas a la elaboración de alimentos tengan que centrar sus esfuerzos en la producción de alimentos libres de peligros. Des de un inicio, la empresa alimentaria se encuentra con la necesidad de cumplir unos requisitos normativos, así como de elaborar e implantar un sistema de trabajo que garantice la producción de alimentos seguros. Estos procedimientos se pueden llevar a cabo con la ayuda de una asesoría externa, que guía y organiza al empresario en diversas situaciones, comprendidas desde la puesta en marcha del negocio hasta su seguimiento una vez iniciada la actividad. En este trabajo se muestran diversas tareas realizadas desde la consultoría alimentaria durante el asesoramiento a una empresa de restauración. Siguiendo el caso de NatuRest, se muestran aspectos que la empresa debe cumplir para acogerse a los requerimientos legales actuales en materia de seguridad e higiene alimentaria. Mediante una estructura secuencial, se presenta el papel de la asesoría desde la fase de adecuación de espacios del establecimiento i la presentación de documentos a la Administración hasta la realización de un sistema de autocontrol basado en el análisis de peligros, verificado periódicamente para garantizar su cumplimiento. A partir de la realización de este trabajo se ha podido observar como el asesoramiento externo puede facilitar a los empresarios ciertas tareas relativas a la seguridad alimentaria que, de no ser por esta externalización, deberían ser realizadas por los propios empresarios implicando una gran inversión de tiempo y sin garantías de estar siendo realizadas correctamente. |
Materia(s):
|
-Àrees temàtiques de la UPC::Economia i organització d'empreses -Hazard Analysis and Critical Control Point (Food safety system) -Prerrequisits -Restauració -Appcc -Restauració (Gastronomia) |
Derechos:
|
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
Tipo de documento:
|
Trabajo/Proyecto fin de carrera |
Editor:
|
Universitat Politècnica de Catalunya
|
Compartir:
|
|