Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/2117/104704

Diseño de canales en condiciones de flujo espacialmente variado
Mondragón Asprilla, Jesús Daniel
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Hidràulica, Marítima i Ambiental; Gómez Valentín, Manuel
In the calculation of natural channels or artificial canals in steady flow, the discharge is the same throughout the conduit. However, in case the discharge changes along the length of the conduit resulting from the addition of a constant discharge per unit length, such flows are called increasing spatially varied flow. This happens in road and street drainage channels below the transverse inlet grates, in urban area, which collect runoff from the street, or some designs of dam spillways, where there is a side channel which collects the excess flow (e.g.: Hoover Dam). The objective of this project is to develop a computational code for solving the differential equation of the increasing spatially varied flow for various geometries as triangular, trapezoidal sections, etc, or gutters that collect the street runoff, and making possible with the use of this tool the design of new canals in these conditions.
En el càlcul de canals o lleres naturals en règim permanent, el cabal és el mateix al llarg de tot el canal. No obstant això, en cas d'entrades de cabals repartides al llarg del canal, el cabal varia segons una pauta coneguda de manera que augmenta en direcció del flux. Això succeeix en canals de recollida sota les reixes transversals al carrer o àrees per als vianants, en zona urbana, que capten l’escorrentia del carrer, o en alguns dissenys de sobreeixidors de preses, on hi ha un canal que recull el cabal d'abocament (ex. Presa Hoover). L'objectiu del treball és desenvolupar un codi de càlcul que resolgui l'equació del règim espacialment variat amb cabal creixent per a geometries variades com les de secció triangular, trapezial, etc, o les canaletes de recollida d'aigües pluvials i que permeti el disseny de canals en aquestes condicions.
En el cálculo de canales o cauces naturales en régimen permanente, el caudal es el mismo a lo largo de todo el canal. Sin embargo, en caso de entradas de caudal repartidas a lo largo del canal, el caudal varía según una pauta conocida de manera que aumenta en la dirección del flujo. Esto sucede en canales de recogida bajo las rejas transversales en la calle o áreas peatonales, en zona urbana, que captan la escorrentía de la calle, o en algunos diseños de aliviaderos de presas, donde hay un canal que recoge el caudal de vertido (ej. Presa Hoover). El objetivo del trabajo es desarrollar un código de cálculo que resuelva la ecuación del régimen espacialmente variado con caudal creciente para geometrías variadas como las de sección triangular, trapecial, etc, o las canaletas de recogida de aguas pluviales y que permita el diseño de canales en estas condiciones.
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria civil
-MATLAB
-Numerical analysis
-Flujo espacialmente variado
-Matlab
-Métodos numéricos
-Diseño de canales
-MATLAB
-Anàlisi numèrica
Attribution 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document