Tratamiento informativo de los periódicos nacionales de México sobre los asesinatos de periodistas en el Estado de Vercaruz (2011-2016)
Leos Andrade, Sara Esther
Corominas, Maria 1961-
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2017
Descripció: 126 p.
Resum: En esta investigación se expone el tratamiento informativo que realizaron en su versión digital los periódicos mexicanos El Universal, La Jornada y Reforma respecto a 17 periodistas asesinados en el estado de Veracruz entre el año 2011 y el 2016. La técnica que se utilizó fue un análisis de contenido descriptivo y un análisis cualitativo basado en la teoría del framing de Robert M. Entman. La muestra está conformada por 86 piezas informativas. El resultado del análisis mostró que la cobertura informativa propuesta por los medios de comunicación es limitada y de bajo interés.
Resum: En aquesta investigació s'exposa el tractament informatiu que van realitzar en la seva versió digital els diaris mexicans El Universal, La Jornada i Reforma que fa a 17 periodistes assassinats en l'estat de Veracruz entre l'any 2011 i el 2016. La tècnica que es va utilitzar va ser una anàlisi de contingut descriptiu i una anàlisi qualitativa basat en la teoria del framing de Robert M. Entman. La mostra està conformada per 86 peces informatives. El resultat de l'anàlisi va mostrar que la cobertura informativa proposada pels mitjans de comunicació és limitada i de baix interès.
Resum: This research exposes the mistreatment of information from the Mexican newspapers El Universal, La Jornada and Reforma in respect to the murder of 17 journalists in Veracruz between 2011 and 2016. The techniques I used include an analysis of descriptive content and a qualitative analysis based on framing style of Robert M. Entman. The sample is made up of 86 informative pieces. The result of the analysis showed coverage proposed by the media is limited and of low interest.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Treballs de màster i postgrau. Màster Oficial en Mitjans, Comunicació i Cultura
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Premsa - Mèxic - 2011-2016 - Anàlisi de contingut ; Periodistes - Mèxic - 2011-2016 ; Víctimes d'assassinat - Veracruz (Mèxic)



126 p, 2.9 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2017-10-31, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir