Abstract:
|
Actualment els canvis en l'estil de vida als països industrialitzats han fet que apareguin noves tendències en el consum d'aliments. Avui dia trobem que els consumidors tenen un gran interès per consumir productes frescos i “naturals”, és a dir, amb un contingut menor d'additius o lliures d'ells.
En resposta a aquests nous hàbits de consum la indústria agroalimentària ha hagut d’implementat gradualment les seves tecnologies de producció i conservació per tal de garantir la qualitat higiènica dels aliments i poder perllongar la seva vida útil tot minimitzant les alteracions en els mateixos.
Per aquest motiu s’han començat a implementar els sistemes d'envasament sota atmosferes protectores i veiem com les tecnologies d'envasament en atmosfera protectora (EAP) s'apliquen avui dia a multitud de productes de diversa naturalesa.
Els sistemes d’envasament tenen com a objectiu principal mantenir la qualitat sensorial d'aquests productes i poder perllongar la seva vida comercial, la qual pot arribar a duplicar-se gràcies a aquests, en comparació als sistemes d'envasament tradicionals en aire.
Dins d’aquest escenari, el següent estudi demostrarà com poder implementar una línia d’envasat tradicional per tal d’optimitzar la seva producció agafant com a referent la millora d’una línia d’envasat de l’empresa avícola AVIBAGES SA.
Per tal d’aconseguir aquests objectius caldrà que estudiem el tipus de client al qual ens adrecem i quines són les seves necessitats principals envers el producte que pretenen implementar.
Per tant, haurem de començar analitzant els diferents tipus d’equips per a l’automatització de línies de producció que trobem disponibles al mercat, i tot seguit valorar quin dissenys i formats s’adeqüen més als requeriments del nostre target. |