Sentinel 2 : un nou repte en la geoinformació multiespectral
Guerrero Soliva, Aitor
Pineda, Lydia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2016
Descripció: 61 p.
Resum: Aquest document és el Treball de Fi de Màster del "Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica, 18a. Edició", on es recull el resultat de les pràctiques realitzades a l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Les imatges SENTINEL 2 (missió dins del programa COPERNICUS) són captades amb un innovador sensor multiespectral d'alta resolució i amb una àmplia cobertura de territori. Es presenta com una missió de continuïtat i ampliació de les missions SPOT (francesa) i LANDSAT (nord-americana). La novetat és la disponibilitat d'aquestes imatges amb cobertura a Catalunya des de finals de desembre del 2015. En aquesta memòria es presenten les primeres proves realitzades a l'ICGC amb imatges SENTINEL 2 que intervenen en aspectes de la vigilància mediambiental, utilitzant-les en l'estudi d'Índexs, i en l'aplicació d'un d'ells en un projecte pioner per a l'ICGC, com és l'estudi de la Severitat d'incendis forestals. L'anàlisi de dos casos d'estudi ha permès, per una banda, obtenir un índex de severitat per a un petit incendi ocorregut al gener del 2016 i la seva validació sobre el territori; i per una altra banda l'avaluació de l'evolució de l'estat de la vegetació en un gran incendi ocorregut l'estiu del 2015.
Resum: Este documento corresponde al Proyecto Final del "Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica, 18a. Edició" donde se recoge el resultado de las prácticas realizadas en el Instituto Cartográfico y Geológico de Cataluña. Las imágenes SENTINEL 2 (misión dentro del programa Copernicus) són captadas con un innovador sensor multispectral de alta resolución y con una amplia cobertura de territorio. Se presenta como una misión de continuidad y ampliación de las misiones SPOT (francesa) y LANDSAT (estadounidense). La novedad es la disponibilidad de estas imágenes con cobertura en Cataluña desde finales de diciembre del 2015. En esta memoria se presentan las primeras pruebas realizadas en el ICGC con imágenes SENTINEL 2 que intervienen en aspectos de la vigilancia medioambiental, utilizándolas en el estudio de Índices, y en la aplicación de uno de ellos en un proyecto pionero para el ICGC, como es el estudio de la Severidad de incendios forestales. El análisis de dos casos de estudio ha permitido, por un lado, obtener un índice de severidad para un pequeño incendio ocurrido en enero del 2016 y su validación sobre el territorio; y por otro lado la evaluación de la evolución del estado de la vegetación en un gran incendio ocurrido el verano del 2015.
Resum: This report is a Master Final Project of "Màster en Tecnologies de la Informació Geogràfica, 18a. Edició" which includes the results of the practices in Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. SENTINEL 2 images (mission within the COPERNICUS program) are taken with an innovative high-resolution multispectral sensor with a wide coverage area. It is presented as a mission continuity and expansion of missions SPOT (French) and LANDSAT (American). The novelty is the availability of these images operates in Catalonia since the end of December 2015. This report presents the first tests in ICGC with SENTINEL 2 images involved in two aspects of environmental monitoring, using them in the study of indexes, and the application of one of them in a pioneering project for the ICGC, such as studying the severity of forest fires. The analysis of two case studies has allowed, on one hand, to obtain an index of severity for a small fire occurred in January 2016 and its validation in the territory; and on the other hand the assessment of the evolution of the state of vegetation in a large fire occurred in the summer of 2015.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica [4314828]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en tecnologies de la informació geogràfica
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Informació geogràfica, Sistemes d' ; Geografia -- Processament de dades ; Teledetecció ; Plantes -- Cartografia ; Incendis forestals -- Prevenció i control



61 p, 21.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2018-03-23, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir