Sistema d'Informació de moviments del terreny de Catalunya (LLISCAT)
Ramisa Lozano, Josep
Sala, Laura
Querol, Neus
Marturià i Alavedra, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2016
Descripció: 123 p.
Resum: El projecte del Màster de Tecnologies de la Informació Geogràfica (MTIG) s'emmarca dins les línies de treball que realitza la Unitat de Prevenció de Riscos Geològics de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). En concret, en els treballs relacionats amb el coneixement dels riscos, en la seva identificació i cartografia, i en el seu posterior emmagatzematge al Sistema d'Informació de Riscos Geològics (SIRG). Aquest projecte parteix de la necessitat de redissenyar l'actual Base de Dades d'Esllavissades de Catalunya (LLISCAT), la qual ha de facilitar l'accés a la informació a organismes oficials i administracions, la comunitat científica, tècnica i professional, i als ciutadans en general. Es desenvolupa un Sistema d'Informació Geogràfica integrat per una base de dades amb component espacial que permet associar la cartografia de detall dels fenòmens inventariats. Així mateix, per alimentar la base de dades, s'ha creat una aplicació en entorn d'escriptori que permet als tècnics especialistes introduir i gestionar la informació sobre moviments del terreny.
Resum: El proyecto del Màster de Tecnologías de la Información Geográfica (MTIG) se enmarca dentro de las línias de trabajo que realiza la Unidad de Prevención de Riesgos Geológicos del Insititut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). En concreto, en los trabajos relacionados con el conocimiento de los riesgos, en su identificación y cartografía, así como en su posterior incorporación al Sistema de Información de Riesgos Geológicos (SIRG). Este proyecto parte de la necesidad de redisenyar la actual Base de Datos de Deslizamientos de Catalunya (LLISCAT) cuyo objetivo final es facilitar la accesibilidad de la información a organismos oficiales y adminisitraciones, la comunidad científica, técnica y profesional, y los ciudadanos en general. Se desarrolla un Sistema de Información Geográfica integrado por una base de datos con componente espacial que permite asociar la cartografia de detalle de los fenómenos inventariados. Asimismo, para alimentar la base de datos, se ha creado una aplicación en entorno de escritorio que permite a los técnicos especialistas introducir y gestionar la información sobre movimientos del terreno.
Resum: Master's project of Geographic Information Tecnologies (MTIG) is based on the framework of the Geological Hazard Prevention Unit of Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Main work line consist on the knowledgement of geological hazard, on its identifications and its cartography, and on its following storage at the Geological Hazard Information System (SRIG). This project starts due Catalonia Landslide Database (LLISCAT) redesign necessity. The main purpose is to provide information accessibility to the official organizations and administrations, scientist, technical and professional community, and to the civil population. Geographic Information System development is integrated by a spatial database that allows to relate detail cartography of inventoried phenomenons. In addition, to feed database, a desktop application has been developed to afford technical users to handle landslide data.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica [4314828]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en tecnologies de la informació geogràfica
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Localització per satèl·lit, Sistemes de ; Geolocalització, Serveis de ; Informació geogràfica, Sistemes d' -- Catalunya ; Geografia -- Processament de dades ; Mapes -- Processament de dades ; Cartografia -- Catalunya ; Cartografia digital



123 p, 4.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2018-03-26, darrera modificació el 2023-02-23



   Favorit i Compartir