Gestor d'entorns virtuals per a l'execució de tasques d'altes prestacions
Tallada Crespí, Pau
Senar Rosell, Miquel Àngel
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 93 p.
Resum: Amb l'evolució de la tecnologia les capacitats de còmput es van incrementant i problemes irresolubles del passat deixen de ser-ho amb els recursos actuals. La majoria d'aplicacions que s'enfronten a aquests problemes són complexes, ja que per aconseguir taxes elevades de rendiment es fa necessari utilitzar el major nombre de recursos possibles, i això les dota d'una arquitectura inherentment distribuïda. Seguint la tendència de la comunitat investigadora, en aquest treball de recerca es proposa una arquitectura per a entorns grids basada en la virtualització de recursos que possibilita la gestió eficient d'aquests recursos. L'experimentació duta a terme ha permès comprovar la viabilitat d'aquesta arquitectura i la millora en la gestió que la utilització de màquines virtuals proporciona.
Resum: Con la evolución de la tecnología, las capacidades de cómputo se incrementan y problemas irresolubles del pasado dejan de serlo con los recursos actuales. La mayoría de las aplicaciones que se enfrentan a estos problemas son complejas, ya que para conseguir un elevado rendimiento es necesario utilizar el mayor número posible de recursos, lo que requiere de una arquitectura distribuida. Siguiendo la tendencia de la comunidad investigadora, en este trabajo de investigación se propone una arquitectura para entornos grid basada en la virtualización de recursos que posibilita la gestión eficiente de estos recursos. La experimentación llevada a cabo ha permitido comprobar la vialibilidad de esta arquitectura y la mejora en la gestión que supone el uso de máquinas virtuales.
Resum: As the technology evolves the computational power increases. Past goals, which wre deemed too difficult to achieve, now become computationally solvable. Most applications that focus on that problems are complex; they need a lot of resources to attain good performance, and that imposes a distributed architecture. Following the research community trend, in this work we propose an architectural design for distributed environments based on resource virtualization, which enables efficient resource management. The experimentations held have been able to prove this architecture viability, along with, how could the use of virtual machines enhance resource management.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Còmput d'Altes Prestacions, Teoria de la Informació i Seguretat / High Performance Computing, Information Theory and Security [4313133]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Treballs de màster i postgrau. Màster en Computació d'Altes Prestacions
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Computació en núvol ; Sistemes virtuals (Informàtica) ; Processament distribuït (Informàtica)



93 p, 4.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-11-02, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir