Utopía, con nombre de mujer
Lafita Fernández, Valeria
Clúa, Isabel, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2009
Resum: En aquest treball s'analitza la construcció de la identitat femenina a partir de la idea de transgressió en tres textos de Gioconda Belli: Waslala, El país bajo mi piel i La mujer Habitada. La transgressió es produeix en diferents nivells. Primer, en la recuperació i revalorització del cos femení i, associat a ell, la possibilitat del gaudi i l'erotisme. Segon, en la desestructuració de l'espai domèstic com a espai de subjecció. Tercer, en la ruptura amb l'ordre legalment establert. Quart, en la visió que ofereix de la dona. Finalment, en fer pública a través de la paraula la pròpia veu de la dona.
Resum: En este trabajo se analiza la construcción de la identidad femenina a partir de la idea de transgresión en tres textos de Gioconda Belli: Waslala, El país bajo mi piel y La mujer Habitada. La transgresión se produce en varios niveles. Primero, en la recuperación y revalorización del cuerpo femenino y, asociado a él, la posibilidad del goce y el erotismo. Segundo, en la desestructuración del espacio doméstico como lugar de sujeción. Tercero, en la ruptura con el orden legalmente establecido. Cuarto, en la visión que ofrece de la mujer. Por último, en hacer pública a través de la palabra la propia voz de la mujer.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Filologia Espanyola [5600230]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Espanyola. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Belli, Gioconda ; Crítica i interpretació



98 p, 500.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2009-12-01, darrera modificació el 2022-08-17



   Favorit i Compartir