Estudio sobre la información de texto contenida en imágenes web
Robles, Sergi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Karatzas, Dimosthenis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 42 p.
Resum: La indexació i la recerca de pàgines web es basa en l'anàlisi de text. La tecnologia actual encara no pot processar d'una manera eficient i suficientment ràpida el text contingut a les imatges de les pàgines web. Aquest fet planteja un problema important d'indexació però també d'inaccessibilitat. Per poder quantificar aquest problema hem desenvolupat una aplicació software que ens permet realitzar un estudi sobre aquesta situació. Hem utilitzat aquest software per analitzar un conjunt de pàgines web representatives de la situació actual a Internet. Aquests resultats obtinguts s'han analitzat i comparat amb estudis anteriors.
Resum: La indexación y la búsqueda de páginas web se basan en el análisis de texto. La tecnología actual, aún no puede procesar de una manera eficiente y suficientemente rápida el texto contenido en las imágenes de las páginas WWW. Este hecho plantea un problema importante de indexación pero también de inaccesibilidad. Para poder cuantificar este problema hemos desarrollado una aplicación software que nos permite realizar un estudio sobre esta situación. Hemos utilizado este software para analizar un conjunto de páginas web representativas de la situación actual en Internet. Estos resultados obtenidos se han analizado y comparado con estudios anteriores.
Resum: Indexing and searching for WWW pages is relying on analyzing text. Current technology cannot process in an efficient way and quickly enough the text embedded in images on WWW pages. This fact is a significant indexing problem but inaccessibility too. To quantify this problem we have developed a software application that allows us to conduct a study on this. We have used this software to analyze a set of web pages representing the current Internet situation. These results have been analyzed and compared with previous studies.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Imatges ; Processament ; Informació ; Sistemes d'emmagatzematge i recuperació ; Pàgines web ; Avaluació



Annex
6 p, 198.3 KB

Projecte
42 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir