Estudio para la implantación de un ERP en una empresa de fabricación de depósitos
Busquets Crous, Marc
Sánchez Castelló, José María
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 184 p.
Resum: Aquest projecte intenta proporcionar les bases per la selecció i implantació d'un ERP a una empresa mitjana. S'analitzen des dels primers passos a realitzar per l'empresa que adquirirà l'ERP fins els que realitza el proveïdor per garantir l'èxit de la implantació. Primerament, i des del punt de vista del client, es realitza una anàlisi interna per detectar la necessitat d'un canvi de sistema i es detalla una metodologia a seguir per a l'elecció de l'ERP i del proveïdor d'aquest, minimitzant el risc d'error. Des del punt de vista del proveïdor es seguirà una metodologia d'implantació pas per pas, ja què un canvi de sistema és una tasca molt complexa. He intentat aportar la meva experiència al realitzar aquest projecte ja que he tingut l'oportunitat de viure una implantació des de les dues òptiques i he aprofitat per indagar en les tasques que s'hi realitzen.
Resum: Este proyecto intenta proporcionar las bases para la selección e implantación de un ERP en una empresa mediana. Se analizan desde los primeros pasos a realizar por la empresa que adquirirá el ERP hasta los que realiza el proveedor para garantizar el éxito de la implantación. Inicialmente, y desde el punto de vista del cliente, se realiza un análisis interno para detectar la necesidad de un cambio de sistema y se detalla una metodología a seguir para la elección del ERP y del proveedor de éste, minimizando el riesgo de error. Desde el punto de vista del proveedor se seguirá una metodología de implantación paso a paso, ya que un cambio de sistema es una tarea muy compleja. He intentado aportar mi experiencia al realizar este proyecto dado que he tenido la oportunidad de vivir una implantación desde ambas ópticas y he aprovechado para indagar en las tareas que se realizan.
Resum: This project tries to provide the foundations for the selection and implantation of an ERP in a medium-size company. The analysis comprises the firsts steps that the company purchases the ERP was to do, to the steps that the supplier has to follow to guarantee a successful implantation. First of all, and from the customer's point of view, an analysis is made to detect the necessity to change the system, and a methodology detailed in order to select the ERP and the supplier, minimizing the risk of error. From the supplier's point of view, an implantation methodology will be followed step by step, since changing the system is a complex task. Throughout the project I have tried to give my experience since I had the chance to be a part of an implantation from both views and I took the opportunity to look into the tasks which are done.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Empreses petites i mitjanes ; Direcció i administració ; Processament de dades ; Recursos informatius ; Sistemes d'informació per a la gestió



184 p, 3.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir