Anàlisi i tècniques de processat del senyal per a la generació de mapes eòlics
Martínez Domingo, Carme
López Salcedo, José Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 92 p.
Resum: L'emplaçament del projecte es situa a un parc eòlic marítim, on es vol observar el vent a través del radar VAD, Velocity Azimuth Display, per poder controlar la velocitat de rotació dels aerogeneradors, i poder substituir els actuals anemòmetres. No ens centrarem en el control d'aquest, sinó que l'objectiu principal d'aquest projecte és analitzar el funcionament i processat de dades del VAD. Es proposaran, simularan i estudiaran noves tècniques d'estimació espectral per obtenir una millora important amb les mesures de velocitat, direcció i divergència del vent, per tal de construir un radar més robust a pertorbacions. A més a més, també il·lustrarem mapes eòlics obtinguts a partir de tot el processat.
Resum: La ubicación del proyecto se sitúa en un parque eólico marítimo, donde se quiere observar el viento a través del radar VAD, Velocity Azimuth Display, para poder controlar la velocidad de rotación de los aerogeneradores, y poder sustituir los actuales anemómetros. No nos centraremos con el control de estos, sino que el objetivo principal de este proyecto es analizar el funcionamiento y el procesado de datos del VAD. Se propondrán, simularan y estudiaran nuevas técnicas de estimación espectral para obtener una mejora importante de las medidas de la velocidad, dirección y divergencia del viento, por lo tanto construir un radar más robusto a perturbaciones. Además, también se ilustran mapas eólicos obtenidos a partir de todo el procesado.
Resum: The location of the project is in a offshore wind farm, where it is possible to observe the wind through the VAD (Velocity Azimuth Display) radar, in order to control the rotation speed of the wind turbine and replace the current anemometers. We are not going to concentrate in the control of the wind turbine, but the aim of this project is to analyse the starting up and processing of the VAD radar. There will be proposed, simulated and studied new techniques for spectrum estimation in order to obtain a substantial improving in speed measuring, direction and wind divergence, so as to build a sturdier radar to disturbances. Moreover eolic maps obtained from the processing will be provided.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Document: Treball final de grau
Matèria: Processament de senyals ; Radar en la meteorologia ; Cartografia digital



92 p, 1.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2010-09-07, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir