Implementació d'un demostrador wireless : network cording i virtualització d'interfícies sense fils
Hidalgo Gómez, Jordi
Morell Pérez, Antoni, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
López Vicario, José, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2009
Descripció: 75 p.
Resum: El treball realitzat en aquest projecte es basa en l'implementació d'un demostrador wireless, i més específicament, en l'estudi de les tècniques network coding i virtualització. Network coding és un nou mètode de transmissió de dades que es basa en la codificació de paquets per incrementar el rendiment fins ara obtingut als mètodes de transmissió convencionals. La virtualització és una tècnica que consisteix en compartir de forma més eficient els recursos d'un sistema. En el nostre cas s'utilitzarà la virtualització per dividir una interfície sense fils en diferents usuaris virtuals transmetent i rebent dades simultàniament. L'objectiu del projecte és realitzar un seguit de proves i estudis per veure els avantatges d'aquestes dues tècniques.
Resum: El trabajo realizado en este proyecto se basa en la implementación de un demostrador wireless, y más específicamente en el estudio de las ténicas network coding y virtualización. Network coding es un nuevo método de transmisión de datos que se basa en la codificación de paquetes para incrementar el rendimiento hasta ahora obtenido con los métodos de transmisión convencionales. La virtualización es una técnica que consiste en compartir de forma más eficiente los recursos de un sistema. En nuestro casa se utilizará la virtualización para dividir una interfaz inalámbrica en diferentes usuarios virtuales transmitiendo y recibiendo datos simultáneamente. El objetivo del proyecto es realizar una serie de pruebas y estudios para observar las ventajas de estas dos técnicas.
Resum: The work on this project is based on the implementation of a wireless demonstrator, and more specifically in the study of techniques Network coding and virtualization. Network coding is a new method of data transmission based on the coding of packages to improve performance so far obtained with conventional transmission methods. Virtualization is a technique that shares the resources of a system more efficiently. In our case we will use virtualization to divide a wireless interface into different virtual users to transmit and receive data simultaneously. The project aims to conduct a series of studies to test and see the benefits of these two techniques.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Document: Treball final de grau
Matèria: Transmissió de dades, Sistemes de ; Sistemes virtuals (Informàtica)



75 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2010-09-07, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir