Estudi sobre el ritme de restauració de les activitats extractives de Catalunya
Marigot Manrique, Montserrat
Alcañiz, Josep M., (Josep Maria) dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2007
Descripció: 93 p.
Resum: L'objecte d'aquest projecte és determinar si el ritme restaurador de les activitats extractives és el mateix que el de l'extracció del mineral. Per avaluar-ho s'ha analitzat la dinàmica de les explotacions mineres que exploten els quatre tipus principals de recursos a Catalunya, en el període de 10 anys (1993-2003), amb l'ajuda de Sistemes d'Informació Geogràfica (SIG). Per dur a terme aquest estudi s'ha emprat bases cartogràfiques diferents: els Mapes de cobertes del Sòl de Catalunya (MCSC) i el de les activitats extractives (EXTCATA). A partir de l'anàlisi dels resultats, es determina que si bé, en general, el procés de restauració dels espais afectats per les activitats extractives està sent molt important des de l'entrada en vigor de la Llei 12/1981, no es pot afirmar que aquests treballs es realitzin de forma compaginada amb els d'explotació.
Resum: El objeto de este proyecto es determinar si el ritmo restaurador de las actividades extractivas es el mismo que el de la extracción del mineral. Para evaluarlo se ha analizado la dinámica de las explotaciones mineras que explotan los cuatro tipos principales de recursos en Cataluña, en el periodo de 10 años (1993-2003), con la ayuda de Sistemas de Información Geográfica (SIG). Para llevar a cabo este estudio se ha empleado bases cartográficas diferentes: los Mapas de cubiertas del Suelo de Cataluña (MCSC) y el de las actividades extractivas (EXTCATA). A partir del análisis de los resultados, se determina que si bien, en general, el proceso de restauración de los espacios afectados por las actividades extractivas está siendo muy importante desde la entrada en vigor de la Ley 12/1981, no se puede afirmar que estos trabajos se realicen de forma compaginada con los de explotación.
Resum: The main aim of this research is to determine whether the restoring rate of the extractive activities is the same as the one from mineral extraction. In order to evaluate that, the dynamics of the mining have been analysed. The four main sorts of resources in Catalonia were studied during 10 years (from 1993 to 2003) using the Geographic Information System (GIS). Different cartographic bases were used to carry out this study: maps on the layers of the Catalan soil and maps on extractive activities (EXTCATA). From the analyses of the results, it is determined that the process of restoration of the affected areas is being very important since the law 12/1981 came to force. However, it cannot be claimed that these works are arranged together with those of the mining.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Mines i recursos miners ; Aspectes ambientals ; Catalunya ; Indústria minera



Projecte
(part 1)

39 p, 3.5 MB

Projecte
(part 2)

56 p, 10.4 MB

Resum del projecte
8 p, 106.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-23



   Favorit i Compartir