Caracterització de l'avifauna de la conca del riu Quiroz : identificació de les zones amb potencial aviturístic i d'interès per a la conservació
Pérez García, Elvira
Rodrigo Domínguez, Anselm, tut. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Soler Zurita, Jaume, tut.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 107 p.
Resum: La conca del riu Quiroz, al nord del Perú, està influenciada per dues zones d'endemisme d'aus i conté quatre àrees importants per a la conservació d'aus. Malgrat això, la informació sobre l'avifauna present a la conca és poc coneguda ja que no s'ha realitzat, fins al moment, cap estudi avifaunístic del global de la conca. En aquest estudi s'han mostrejat nou zones de la conca. A cadascuna s'ha valorat el potencial per al desenvolupament de l'aviturisme i la seva importància per a la conservació de les aus. A més, s'ha calculat un índex que permet valorar l'aviturisme i la conservació conjuntament. Els mostrejos realitzats a la conca demostren la seva riquesa avifaunística doncs, en una superfície mostrejada de 684ha, s'hi han reportat 151 espècies de les quals 34 són endèmiques i 7 estan catalogades com a amenaçades. Al llarg de la conca s'han identificat tres zones amb una importància ornitològica per damunt de la resta. Suyo és la zona de la conca amb un potencial aviturístic més elevat. ChinChin, el lloc amb més importància i possibilitats de dur a terme actuacions encaminades a la conservació. Yanta, destaca en ambdós sentits sent el desenvolupament de l'aviturisme la millor alternativa per garantir la conservació de la zona i, en especial, la seva diversitat avifaunistica.
Resum: La cuenca del río Quiroz, en el norte de Perú, está influenciada por dos zonas de endemismo de aves y contiene cuatro áreas importantes para la conservación de las aves. A pesar de esto, la información acerca de la avifauna presente en la cuenca es poco conocida ya que no se ha realizado, hasta el momento, ningún estudio avifaunístico del global de la cuenca. En este estudio se han muestreado nueve zonas de la cuenca. En cada una se ha valorado el potencial para el desarrollo del aviturismo y su importancia para la conservación de las aves. Además, se ha calculado un índice que permite valorar el aviturismo y la conservación conjuntamente. Los muestreos realizados en la cuenca demuestran su riqueza avifaunística ya que, en una superficie muestreada de 684ha, se han reportado 151 especies de las cuales 34 son endémicas y 7 están catalogadas como amenazadas. A lo largo de la cuenca se han identificado tres zonas con una importancia ornitológica por encima de las demás. Suyo es la zona de cuenca con un potencial aviturístico más elevado. ChinChin, el lugar con más importancia y posibilidades de llevar a cabo actuaciones encaminadas a la conservación. Yanta, destaca en ambos sentidos siendo el desarrollo del aviturismo la mejor alternativa para garantizar la conservación de la zona y, en especial, su diversidad avifaunística.
Resum: Quiroz river basin (north of Peru) is influenced by two zones containing endemic birds and four important areas for bird conservation. Nevertheless, there's a lack of information in terms of bird communities knowlegement due to the lack of studies run up in the area, and no research has been done to have a wide view on the whole basin. In this study nine zones have been sampled. First, different parts in the basin have been evaluated in terms of birding tourism development. On the other hand, we analysed every site for their importance importance for bird conservation. Moreover, we created a mixed index which allows to evaluate both birding and conservation elements together, showing us the global importance of each habitat. Surveys carried in Quiroz basin, shows the huge bird species diversity (when 684ha of the hole area were sampled). On the whole 151 species reported 34 are endemic, and 7 are endangered ones. Three zones on the whole have been identified as much more important in terms of bird diversity. Suyo would be the most important one for birding. ChinChin is the most available place where habitat management actions could be developed for bird conservation. Yanta, highlights the best alternative to preserve the area indeed, and specially its bird diversity.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Ocells ; Quiroz (Perú : Riu) ; Ecoturisme ; Perú ; Protecció



Projecte
107 p, 5.8 MB

Annex del projecte
(fotos)

6 p, 884.4 KB

Resum del projecte
22 p, 238.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir