Caracterización y distribución de la fauna íctica en la subcuenca del río Quiroz, Ayabaca (Perú)
Bonastre Blanco, Marta
Carrassón López de Letona, Maite, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Soler Zurita, Jaume, dir. (APECOINCA)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2008
Descripció: 78 p.
Resum: En el present treball es determinen les espècies de peixos de la subconca del riu Quiroz i es coneix la distribució d'aquestes espècies a la subconca segons la influència de l'altitut i la interacció de les activitats humanes en els cossos d'aigua. Així mateix, s'analitza la qualitat de l'aigua de la conca. Es van capturar 258 individus de 13 taxons diferents i corresponents a 7 famílies en 20 punts distribuïts per tota la subconca mitjançant xarxes passives (gànguils i gamber), actives (rall) i ham. La major abundància i riquesa d'espècies es dona a les parts baixes de la subconca la qual rep majors aportacions de nutrients d'aigües amunt i on les temperatures són més altes. La qualitat de l'aigua estimada mitjançant les concentracions de paràmetres analitzats mostren un risc d'epidèmies degut a les altes concentracions de coliformes associades a l'abocament d'aigües servides directament als cossos d'aigua.
Resum: En el presente trabajo se determinan las especies de peces en la subcuenca del río Quiroz y se conoce la distribución de estas especies en la subcuenca según la influencia de la altitud y la interacción de las actividades humanas en los cuerpos de agua. Asímismo, se analiza la calidad del agua de la cuenca. Se capturaron 258 individuos de 13 taxones diferentes pertenecientes a 7 familias en 20 puntos distribuidos por toda la cuenca mediante redes pasivas (ganguiles y gamber), activas (atarraya) y anzuelo. La mayor abundancia y riqueza de especies se da en partes bajas de la subcuenca la cual recibe mayores aportes de nutrientes de aguas arriba y donde las temperaturas son más altas. La calidad del agua estimada mediante las concentraciones de parámetros analizados muestra riesgo de epidemias debido a altas concentraciones de coliformes asociadas al vertido de aguas servidas directamente a los cuerpos de agua.
Resum: The present paper identifies fish species in the sub-basin of the river Quiroz and the distribution of these species in the sub-basin as the effect of altitude and the interaction of human activities on water bodies. We collected 258 individuals from 13 different taxon belonging 7 families in 20 points distributed throughout the basin through passive fishing nets (gánguiles and gamber), active (atarraya) and hook. The greater abundance and species richness occurs in lower parts of the sub-basin which receives higher nutrient inputs in the upstream temperatures are higher. The quality of water estimated by concentrations of coliform associated with the dumping of sewage directly into water bodies.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Fauna d'aigua dolça ; Quiroz (Perú : Riu) ; Peixos ; Efectes de la contaminació de l'aigua



Projecte
78 p, 2.4 MB

Resum del projecte
6 p, 47.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir