Modelo de pérdida de paquetes para redes híbridas
Del Peral-Rosado, Jose Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Vázquez Castro, María Ángeles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 82 p.
Resum: El objetivo de este proyecto es la predicción de la pérdida de paquete. Para ello necesitaremos el modelado del canal. De esta manera, podremos determinar cuando una transmisión llega con éxito o no. En primer lugar, se han estudiado los algoritmos de adaptación de la tasa. Estos algoritmos mejoran el rendimiento de la comunicación. Por este motivo, el programa de simulación se basa en algunos de estos algoritmos. En paralelo, se han capturado medidas del canal terrestre para realizar el modelado. Finalmente, con un programa mucho más completo se ha simulado el comportamiento de una transmisión con el modelado del canal físico, y se han asumido algunas consideraciones, como las colisiones. Por lo tanto, se ha obtenido un resultado más realista, con el cual se ha analizado teóricamente las posibilidades de un enlace entre el canal terrestre y el canal satélite, para crear una red híbrida.
Resum: L'objectiu d'aquest projecte és la predicció de la pèrdua de paquet. Per a això necessitarem el modelat del canal. D'aquesta manera, podrem determinar quan una transmissió arriba amb èxit o no. En primer lloc, s'han estudiat els algoritmes d'adaptació de la taxa. Aquests algoritmes milloren el rendiment de la comunicació. Per aquest motiu, el programa de simulació es basa en alguns d'aquests algoritmes. En paral·lel, s'han capturat mesures del canal terrestre per realitzar un modelat. Finalment, amb un programa molt més complet s'ha simulat el comportament d'una transmissió amb el modelat del canal físic, i s'ha assumit algunes consideracions, com les col·lisions. Per tant, s'ha obtingut un resultat més realista, amb el qual s'ha analitzat teòricament les possibilitats d'un enllaç entre el canal terrestre i el canal satèl·lit, per crear una xarxa híbrida.
Resum: The objective of this project is the packet loss prediction. For that we need the channel modelling. Thus, we will be able to determine when the transmission arrives successfully or not. First, the rate adaptation algorithm has been studied. These algorithms improve the communication performance. For this motive, the simulation program is based in some of these algorithms. In parallel, measurements of the terrestrial channel have been captured to do the modelling. Finally, with a program far more complete has been simulated the behaviour of a transmission with physic channel modelling, some considerations has been assumed, such as the collisions. Therefore, a result more realistic has been obtained with which the possibilities of the link between the terrestrial channel and the satellite channel has been analysed theoretically, to create a hybrid network.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica de Telecomunicació. Especialitat de Sistemes Electrònics
Document: Treball final de grau
Matèria: Transmissió de dades, Sistemes de ; Commutació de paquets (Transmissió de dades)



82 p, 1.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir