Anàlisi del sistema operatiu RTLinux e implementació d'un entorn de desenvolupament de tasques en temps real (aplicat al control de processos)
Franco i Farré, Marc
Balaguer Herrero, Pedro
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 188 p.
Resum: El projecte "Anàlisi del sistema operatiu RTLinux i implementació d'un entorn de desenvolupament de tasques en temps real" analitza la possibilitat de crear un entorn de desenvolupament de tasques en temps real per poder crear sistemes de control complex, tot això mitjançant codi lliure. Inicialment es fa un aprenentatge sobre el concepte de temps real, després s'elegeix el sistema operatiu en temps real RTLinux per a crear l'entorn de desenvolupament utilitzant el llenguatge de programació Tcl/Tk. Es creen un conjunt d'aplicacions (pel control computacional) per estudiar la viabilitat de la construcció de l'entorn desitjat per facilitar la tasca de l'usuari final. Aquest projecte obre multitud de possibles camins a continuar: comunicació remota, implementació de planificadors, estudi de controladors, etc.
Resum: El proyecto "Análisis del sistema operativo RTLinux e implementación de un entorno de desarrollo de tareas en tiempo real" analiza la posibilidad de crear un entorno de desarrollo de tareas en tiempo real para poder crear sistemas de control complejos, todo esto se hace usando código libre. Inicialmente se hace un aprendizaje del concepto de tiempo real, después se elige el sistema operativo RTLinux para crear el entorno de desarrollo usando el lenguaje de programación Tcl/Tk. Se crean un conjunto de aplicaciones (para el control computacional) para estudiar la viabilidad de la construcción del entorno deseado para facilitar la tarea del usuario final. Este proyecto abre multitud de posibles caminos a seguir: comunicación remota, implementación de planificadores, estudio de controladores, etc.
Resum: This project, "Analysis of the RTLiunx operative system and implementation of a real time task-development environment", analyses the posibility to create a real time task development environment to create complex real time control systems using a free code. Initially, the concept of "real time" is learned; afterwards, RTLinux operative system is chosen to create the real time task development environment with Tcl/Tk language. A set of aplications are created(for control computation) to study the feasibility of the construction of the desired environment to make tasks easier for the final user. This project opens a great range of paths to carry on the research: remote communication, schedulers development, contorller study, etc.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Processament de dades en temps real ; Linux (Sistema operatiu)



Projecte
188 p, 3.1 MB

Presentació del projecte
33 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir