Los Amantes de Teruel : De la leyenda al teatro español de los siglos XVIII y XIX
Saklica, Aysegul
Amores, Montserrat, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2008
Resum: Este trabajo de investigación abarca el desarrollo de la leyenda "Los Amantes de Teruel" en el teatro español de los siglos XVIII y XIX empezando con los primeros textos escritos. El desarrollo de la leyenda se analiza haciendo una comparación de los textos según las características del género. Las versiones que se estudian son los melodramas de Francisco Mariano Nifo, y Francisco Comella, la tragedia anónima, los dos dramas de Hartzenbusch que se escribieron en las diferentes fechas (1836-1849) y el drama lírico de Tomás Bretón.
Resum: Aquest treball d'investigació abasta el desenvolupament de la llegenda "Els Amants de Terol" en el teatre espanyol dels segles XVIII i XIX començant amb els primers textos escrits. El desenvolupament de la llegenda s'analitza fent una comparança dels textos segons les característiques del gènere. Les versions que s'estudien són els melodramas de Francisco Mariano Nifo, i Francisco Comella, la tragèdia anònima, els dos drames de Hartzenbusch que es van escriure en les diferents dates (1836-1849) i el drama líric de Tomás Bretón.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Filologia Espanyola [5600230]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Departament de Filologia Espanyola. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Amants de Terol (Llegenda)



140 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-08-21



   Favorit i Compartir