Método de musicalización de ECG
Montoya Aguilar, Valentí
Ribas i Xirgo, Lluís, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Microelectrònica i Sistemes Electrònics)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2007
Descripció: 162 p.
Resum: La música no només pot emprar-se per a l'evocació de sentiments, sinó també per a la transmissió d'informació. En aquest treball es proposa un mètode, en aquest sentit, basat en una forma general de musicalització que vincula algorítmicament la composició musical i el fenomen que es monitoritza. El procediment que resulta ha estat dissenyat específicament per als electrocardiogrames (ECG). Les composicions musicals generades, ofereixen melodies agradables, en el cas de subjectes sans, que s'alteren notablement i es tornen dissonants si els pacients manifesten determinades enfermetats o disfuncions.
Resum: La música puede emplearse no sólo para la evocación de sentimientos, sino también para la transmisión de información. En este trabajo se propone un método en este sentido basado en una forma general de musicalización que vincula algorítmicamente la composición musical y el fenómeno que se monitoriza. El procedimiento resultante ha sido diseñado específicamente para los electrocardiogramas (ECG). Las composiciones musicales generadas ofrecen melodías agradables en el caso de sujetos sanos, que se alteran notablemente y se tornan disonantes si los pacientes manifiestan determinadas enfermedades o disfunciones.
Resum: Music can be used not only to evoke feelings but also to transmit information. This piece of work presents a method based on a general procedure of musicalization which links with algorithms the musical composition and the phenomenon which is monitored. The resultant procedure has been designed specifically for electrocardiograms(ECG). The musical compositions, which have already been created, present pleasant melodies in the case of healthy individuals; however, they change notably, becoming discordant, if patients show signs of specificillnesses or medical conditions.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Enginyeria Informàtica / Computer Engineering [4314660]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Informàtica
Document: Treball final de grau
Matèria: Electrocardiografia ; Processament de dades



Projecte
162 p, 2.5 MB

8 p, 438.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir