Estudio sobre la extracción de puntos característicos en imágenes y sus aplicaciones
Bonnín Llofriu, Arturo
López Salcedo, José Antonio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Marimón Sanjuán, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 118 p.
Resum: En aquest treball realitzem un estudi sobre la detecció y la descripció de punts característics, una tecnologia que permet extreure informació continguda en les imatges. Primerament presentem l'estat de l'art juntament amb una avaluació dels mètodes més rellevants. A continuació proposem els nous mètodes que hem creat de detecció i descripció, juntament amb l'algorisme òptim anomenat DART, el qual supera l'estat de l'art. Finalment mostrem algunes aplicacions on s'utilitzen els punts DART. Basant-se en l'aproximació de l'espai d'escales Gaussià, el detector proposat pot extreure punts de distint tamany invariants davant canvis en el punt de vista, la rotació i la iluminació. La reutilització de l'espai d'escales durant el procés de descripció, així com l'ús d'estructures simplificades i optimitzades, permeten realitzar tot el procediment en un temps computacional menor a l'obtingut fins al moment. Així s'aconsegueixen punts invariants i distingibles de forma ràpida, el qual permet la seva utilització en aplicacions com el seguiment d'objectes, la reconstrucció d'escenaris 3D i en motors de cerca visual.
Resum: En este trabajo realizamos un estudio sobre la detección y la descripción de puntos característicos, una tecnología que permite extraer información contenida en las imágenes. Primeramente presentamos el estado del arte junto con una evaluación de los métodos más relevantes. A continuación proponemos los nuevos métodos que hemos creado de detección y descripción, junto con el algoritmo óptimo llamado DART, el cual supera el estado del arte. Finalmente mostramos algunas aplicaciones donde se utilizan los puntos DART. Basándose en la aproximación del espacio de escalas Gaussiano, el detector propuesto es capaz de extraer puntos de distinto tamaño invariantes ante cambios de punto de vista, rotación e iluminación. La reutilización del espacio de escalas durante el proceso de descripción, así como el uso de estructuras simplificadas y optimizadas, permiten realizar todo el proceso en un tiempo computacional menor al obtenido hasta la fecha. Así se logran puntos invariantes y distinguibles de forma rápida, lo cual permite su utilización en aplicaciones como el seguimiento de objetos, la reconstrucción de escenarios 3D y en motores de búsqueda visual.
Resum: An study about keypoint detection and description is performed in this work. This tecnology allows the extraction of information contained in images. Firstly, we show the state of the art and an evaluation of methods. Secondly, we propose new keypoint detection and description methods and an optimum algorithm socalled DART, which outperforms the state of the art. Finally some applications using DART are shown. Based on the Gaussian scale-space approximation, the proposed detector extracts scale, rotation and ilumination invariant keypoints. Re-using the scale-space, jointly with simplified and optimized structures, the whole process can be run in less computational time than that obtained to date. Invariant keypoints are extracted quickly and distinguishable, which allows its use in applications such as object tracking, 3D scene reconstruction and visual search engines.
Resum: Nota: Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i l'escola i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria de Telecomunicació / Telecommunication Engineering [4313797]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria de Telecomunicació
Document: Treball final de grau
Matèria: Imatges ; Processament ; Matemàtica



118 p, 2.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-04-04, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir