Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/97197

Estudi de l'organogènesi del sistema reproductor de la cabra de mar (Maja brachydactyla) i efecte dels factors ambientals sobre la reproducció en captivitat
Garcia Simeó, Carles
Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca; Rotllant Estelrich, Guiomar; Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
Diferents aspectes de la reproducció de la cabra de mar Maja brachydactyla s’han estudiat amb l’objectiu d’obtenir coneixements bàsics i aplicats al cultiu en captivitat d’aquesta espècie de gran interès comercial i aqüícola. L’anatomia interna de l’aparell reproductor masculí, el procés d’espermatogènesi, amb especial èmfasi amb la formació de l’acrosoma, i l’estructura i organització l’espermatozoide s’han descrit amb tècniques microscòpiques avançades. El desenvolupament de les gònades durant els primeres fases del desenvolupament post- embrionari (fases larvàries i primer cranc juvenil) han estat descrites mitjançant la quantificació de l’expressió del gen vasa, el qual és expressat específicament per les cèl•lules de la línia germinal. Aquests coneixements són bàsics per a la comprensió del paper dels mascles en la la reproducció i la seva aplicació posterior en condicions de captivitat. La reproducció en captivitat s’ha estudiat amb una sèrie d’experiments amb l’objectiu de determinar la quantitat, pes sec i composició bioquímica proximal de les larves acabades d’eclosionar en condicions de captivitat i l’efecte de les condicions ambientals, com ara el fotoperíode i la salinitat, sobre aquests paràmetres. Aquests experiments demostren què es poden obtenir larves de la cabra de mar en condicions de captivitat què podrien ser utilitzades per a la producció i l’efecte sobre la reproducció del fotoperíode i salinitat.
Different reproductive aspects of the spider crab Maja brachydactyla has been studied in order to provide basic and applied knowledge towards the captive breeding of this important economic and aquiculture species. The internal anatomy of the male reproductive system, the spermatogenesis, with special attention to the acrosome formation, and the structure and organization of the sperm cell has been described using advanced microscopic techniques. The development of gonads during the early post-embryonic stages (larval development and first juvenile crab) has been described using the quantification of vasa gene expression, a marker of germ-line cells. This information is highly valuable in order to understand the role of males in reproduction and its application in reared conditions. Reproduction in captivity has been studied through several experiments in order to characterize the quantity, dry weight and proximate biochemical composition of newly hatched larvae in captivity and the effect of rearing conditions, such as the photoperiod and salinity, in the former parameters. These experiments demonstrate that larvae of the spider crab can be obtained in captivity and the effect of photoperiod and salinity in reproduction.
2010-11-30
59 - Zoologia
Decàpodes (Crustacis)
Crustacis -- Reproducció
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l’Agència i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
23 p.
Report
Els ajuts de l'AGAUR;2009FIC036
         

Full text files in this document

Files Size Format
2009FIC036_ També 2006FI_00456.pdf 251.0 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters