El canto como herramienta de verticalidad en Grotowski y los Bāul de Bengala
Corral Alonso, Alicia
Masgrau, Lluís, tut.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2010
Resum: El trabajo se basa en la investigación del canto utilizado como herramiena para la verticalidad. La verticalida en un fenómeno energético que se puede cumplir mediante al canto. Para estudiar esta manera de utilizar el canto, nos centramos en el trabajo de Grotowski en su época del "arte como vehículo" y en los Baul de Bengala, yoguis cantantes originarios de la India. Se observan paralelismos tanto a nivel filosófico como de ejercitación pràctica, preparación para el canto y aprendizaje de la técnica vocal.
Resum: El treball es basa en la investigació del cant utilitzat com a eina per a la verticalitat. La verticalitat és un fenomen energètic que es pot acomplir mitjançant el cant. Per estudiar aquesta manera d'utilitzar el cant, ens centrem en el treball de Grotowski en la seva època de "l'art com a vehicle" i en els Bāuls de Bengala, ioguis cantants originaris de l'Índia. S'observen paral·lelismes tant a nivell filosòfic com en l'exercitació pràctica, preparació pel cant i aprenentatge de la tècnica vocal.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i la facultat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Estudis Teatrals [4313879]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster oficial interuniversitari d'estudis teatrals (MOIET)
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Grotowski, Jerzy, 1933-1999



52 p, 849.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2011-02-18, darrera modificació el 2022-09-06



   Favorit i Compartir