Modelo de red de interconexión basado en enlace
Gómez Vera, Alex Ramón
Franco Puntes, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 58 p.
Resum: La computación de altas prestaciones es una área de la informática que evoluciona rápidamente, en la que actualmente aparecen nuevos computadores que llegan a los petaflops. Al principio del trabajo, se estudian los distintos tipos de redes de interconexión y los modelos de red que se utilizan para medir su latencia. El objetivo de este trabajo, es el diseño, implementación y simulación de un modelo de red de interconexión basado en enlace, que tiene en cuenta la información de topología y enrutamiento de la red de interconexión. Teniendo en cuenta que los modelos son una abstracción del sistema, en éste trabajo se hace la verificación y validación del modelo, para asegurar que éste se aproxima a lo planteado en el diseño y también que se parece al sistema que se quiere modelar.
Resum: La computació d'altes prestacions és una àrea de la informàtica que evoluciona ràpidament, on actualment apareixen nous ordinadors que arriben als Petaflops. Al principi del treball, s'estudien els diferents tipus de xarxes d'interconnexió i els models de xarxa que s'utilitzen per mesurar la seva latència. L'objectiu d'aquest treball, és el disseny, implementació i simulació d'un model de xarxa d'interconnexió basat en enllaç, que té en compte la informació de topologia i enrutament de la xarxa d'interconnexió. Tenint en compte que els models són una abstracció del sistema, en aquest treball es fa la verificació i validació del model, per assegurar que aquest s'aproxima al plantejat en el disseny i també que s'assembla al sistema que es vol modelar.
Resum: The high-performance computing is an area of rapidly evolving in computer technology, in which new computers are now coming to petaflops. At the beginning of work, we study the different types of interconnection networks and network models that are used to measure the latency. The aim of this work is the design, implementation and simulation of a link-based interconnection network model, which takes into account the topology information and routing of the interconnection network. Given that the models are an abstraction of the system, in this work we has to verify and validate the model, to ensure that it is close to the proposed design and that looks like the system to be modeled.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Treballs de màster i postgrau. Màster en Ciència i Enginyeria Computacional
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Xarxes elèctriques d'interconnexió ; Simulació per ordinador



Presentació del treball
50 p, 1.4 MB

Treball
58 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-02-18, darrera modificació el 2022-07-16



   Favorit i Compartir