dc.contributor |
Soliva-Fortuny, Robert |
dc.contributor |
González Casado, Sandra |
dc.contributor |
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina |
dc.contributor.author |
Barber Mercadal, Maria |
dc.date |
2017-05-10T08:09:43Z |
dc.date |
2017-05-10T08:09:43Z |
dc.date |
2016-06 |
dc.identifier |
http://hdl.handle.net/10459.1/59602 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10459.1/59602 |
dc.description |
Actualment la indústria alimentària està investigant tractaments alternatius als convencionals, capaços de descontaminar i allargar la vida útil dels productes vegetals. Alhora, recents estudis demostren que aquests tractaments poden causar un estrès als aliments frescos d’origen vegetal i aquests responen activant vies metabòliques que comporten la producció de compostos antioxidants. És conegut que el consum regular de tomàquets i derivats de tomàquet està correlacionat amb una reducció en la susceptibilitat de patir diversos tipus de càncer i malalties cardiovasculars, a causa del seu contingut en compostos antioxidants. L’objectiu d’aquesta investigació va ser avaluar els efectes del tractament amb polsos lumínics sobre els compostos antioxidants del tomàquet, concretament de carotenoides totals i licopè, i alhora, sobre les propietats fisicoquímiques durant el seu emmagatzematge. El tractament amb polsos de llum va presentar un efecte significatiu, augmentant el contingut de carotenoides i de licopè en els tomàquets. Mitjançant l’aplicació de 10 J/cm2 es va observar un augment en la concentració de carotenoides d’un 162% i d’un 173% en el contingut en licopè en relació als valors inicials. Aquest tractament no va donar lloc a canvis substancials sobre les característiques fisicoquímiques dels fruits. |
dc.language |
cat |
dc.rights |
cc-by-nc-nd |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Tomàquet |
dc.subject |
Polsos lumínics |
dc.subject |
Compostos antioxidants |
dc.subject |
Carotenoides |
dc.subject |
Tomàquets |
dc.subject |
Antioxidants |
dc.subject |
Tecnologia dels aliments |
dc.title |
Efecte de l’aplicació de polsos lumínics sobre compostos antioxidants del tomàquet |
dc.type |
bachelorThesis |