To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/10459.1/59609

Estudi de l’alimentació de pacients amb al·lèrgia a la proteïna transportadora de lípids i valoració dels possibles desequilibris nutricionals
Creus Alsina, Alba
Rubio Ferraz, Mª Puy; Universitat de Lleida. Facultat de Medicina
L’al·lèrgia a la proteïna transportadora de lípids (LTP) és l’al·lèrgia alimentària més freqüent en adults en la zona mediterrània. La població que la pateix pot presentar reaccions adverses front un nombre elevat d’aliments vegetals, factor que incrementa considerablement les dificultats per a portar una alimentació equilibrada i, conseqüentment, augmenta el risc de patir desequilibris nutricionals. L’objectiu principal del present estudi és evidenciar un desequilibri alimentari en els pacients de la Unitat d’Al·lèrgies de l’Hospital Universitari de Santa Maria (Lleida) per a justificar la necessitat d’una intervenció dietètica que optimitzi l’alimentació d’aquesta població. S’ha dissenyat un estudi observacional transversal on s’ha fet una avaluació de l’alimentació habitual i actual dels pacients al·lèrgics a la proteïna transportadora de lípids. La metodologia utilitzada han estat recordatoris de 24 hores, un qüestionari de freqüència de consum alimentari i varis recursos educatius. La conclusió principal és que els usuaris afectats per l’al·lèrgia a la LTP tenen una alimentació desequilibrada, tant parlant de macronutrients com de racions alimentàries recomanades. Tot i així, es requereixen estudis addicionals amb una dimensió de mostra major i un temps de seguiment més prolongat.
-Al·lèrgia alimentària
-Proteïna Transportadora de Lípids
-Alimentació saludable
-Recomanacions alimentàries
-Al·lèrgia alimentària
-Hàbits alimentaris
-Proteïnes portadores
cc-by-nc-nd
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format View
acreusa.pdf 1.236 MB application/pdf View/Open

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters