dc.contributor |
Nabal Vicuña, Maria |
dc.contributor |
Universitat de Lleida. Facultat de Medicina |
dc.contributor.author |
Masana Triginer, Laura |
dc.date |
2017-05-15T11:22:05Z |
dc.date |
2017-05-15T11:22:05Z |
dc.date |
2016 |
dc.identifier |
http://hdl.handle.net/10459.1/59619 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10459.1/59619 |
dc.description |
En aquest treball, veurem com la dieta i el càncer estan molt relacionats. A Espanya, els tumors malignes afecten a un gran nombre de la població, tot i que de cara al futur podrien disminuir gràcies a l'educació d’uns bons hàbits i els diagnòstics precoços.
Com a objectiu principal, vam escollir conèixer l'estat nutricional i la seva relació amb la situació funcional i qualitat de vida dels pacients oncològics ingressats en el Servei d'Oncologia de l'HUAV de Lleida, a través de testos homologats científicament (E. Barthel, E. Pfeiffer, EORTC QLQ-C15-PAL, VGS).
El disseny que vam utilitzar als mètodes va ser prospectiu de pacients amb càncer ingressats. Es van relacionar les variables nutricionals amb la situació funcional i la qualitat de vida, durant 3 mesos.
L’estadística que vam utilitzar va ser descriptiva de totes les variables recollides a l’estudi, qualitatives i quantitatives. Utilitzat la correlació Spearman i la prova de Kruskal-Wallis.
Els resultats estadístics no van ser rellevants ja que la mostra era petita, assumint un nivell de significació del 5%.
Com a conclusió no vam poder demostrar una relació directa entre l'estat nutricional i la capacitat funcional (Escala de Barthel), o la qualitat de vida (EORTC QLQ-C15-PAL). |
dc.language |
cat |
dc.rights |
cc-by-nc-nd |
dc.rights |
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Estil de vida |
dc.subject |
Càncer |
dc.subject |
Desnutrició |
dc.subject |
Desnutrició |
dc.subject |
Càncer -- Pacients |
dc.subject |
Qualitat de vida |
dc.title |
Desnutrició i qualitat de vida en pacients amb càncer |
dc.type |
bachelorThesis |