Abstract:
|
El present projecte és un estudi del sector de la restauració a la localitat de Vilafranca del Penedès, l’objectiu del qual és conèixer la realitat d’aquest sector i identificar quines pràctiques correctes d’higiene són per als professionals de més difícil compliment, saber quins controls i prerequisits es duen terme i quins no i avaluar el risc sanitari per als
consumidors.
Per realitzar aquest anàlisis s’ha elaborat una enquesta i s’ha treballat amb el 40% dels
establiments de restauració de Vilafranca, l’enquesta és l’eina de treball utilitzada a través de la qual s’ha pogut analitzar com gestionen els establiments la seva activitat, conèixer les mancances i dificultats d’aquests i alhora els seus punts forts.
Els resultats de les enquestes informen que entre les mancances dels establiments del
sector en dur a terme autocontrols i prerequisits concrets més importants estan la
formació als treballadors i el control als proveïdors. Aquests resultats es contrasten amb els lliurats per part del Departament de Salut de l’Ajuntament de Vilafranca, el qual està en procés actiu de classificació dels establiments en funció del risc sanitari identificant en aquesta primera fase els autocontrols i prerequisits que no s’estan treballant adequadament i que s’han controlat fins ara amb certa permissivitat, els resultats dels dos treballs coincideixen i assenyalen a una mateixa línia de treball: sensibilitzar i educar al sector de la restauració en les bones pràctiques d’higiene i conscienciar del risc que es
pot produir si no apliquen adequadament els prerequisits. |