Abstract:
|
El present projecte reflecteix tots els passos de disseny i posada en marxa de mecanismes
basats en coixinets de fricció igus® en diferents projectes referents a maquinària per a la
confecció automatitzada de pizzes.
És un complert estudi del rendiment d’aquests materials. Es basa en la experiència laboral i
el recull de dades tant teòriques com empíriques. Introdueix una anàlisi profunda de la
idoneïtat dels materials igus® en l’àmbit d’aquest sector de la industria alimentària buscant
els límits d’aplicació dels mateixos.
Els objectius del projecte són demostrar, tant a nivell funcional com econòmic i ambiental, la
millora que suposa el material igus® respecte als coixinets tradicionals de rodolament amb
boles i a d’altres elements de fricció. Els mitjans per aconseguir-ho són eines de càlcul
específiques del material, estudis empírics i elements d’anàlisi funcional i econòmic
apresos durant el transcurs dels estudis d’enginyeria (diagrames FAST i QFD, càlcul de
VAN i TIR i diagrames de flux).
Es defineix també el context professional del projecte. Es mostren les aplicacions tipus de
la indústria per a maquinària d’alimentació i embalatge definint els seus punts clau i
comentant breument els seus mecanismes i la manera habitual de resoldre’ls.
Com a resultat més destacable la demostració dels avantatges principals dels coixinets de
fricció igus® i la observació també de les limitacions d’aquests materials. Quedarà
demostrat que en aplicacions en entorns alimentaris els productes plàstics autolubricats i
concretament els de la marca Alemanya són una alternativa constructiva amb garantia de
bon funcionament.
Les conclusions que s’extreuen, més enllà de l’assoliment dels objectius, són demostrar
que l’estudiant ha assimilat els recursos propis dels estudis d’enginyeria i els pot aplicar en
el seu desenvolupament laboral. |