dc.contributor.author |
Buxó, Ramon |
dc.contributor.author |
Principal, Jordi |
dc.contributor.author |
Alonso, Natàlia |
dc.contributor.author |
Belarte Franco, Maria Carme |
dc.contributor.author |
Colominas Barberà, Lídia |
dc.contributor.author |
López, Dani, 1979- |
dc.contributor.author |
Pons i Brun, Enriqueta, 1947- |
dc.contributor.author |
Rovira, M. Carme |
dc.contributor.author |
Saña Seguí, Maria |
dc.contributor.author |
Valenzuela Lamas, Sílvia |
dc.date.accessioned |
2016-05-18T08:41:07Z |
dc.date.available |
2016-05-18T08:41:07Z |
dc.date.created |
2010 |
dc.date.issued |
2010 |
dc.identifier.citation |
Buxó, R.; Principal, J.; Alonso, N.; Belarte, M.C.; Colominas, L.; López, D.; Pons, E.; Rovira, M.C.; Saña, M.; Valenzuela, S. (2010) «Prácticas alimentarias en la Edad del Hierro en Cataluña», C. Mata, G. Pérez, Jaime Vives-Ferrándiz (Eds.): De la cuina a la taula. IV Reunió d'economia en el primer mil·lenni aC (Caudete de las Fuentes (València), 22-23 octubre 2009), València, p. 81-98. |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2072/261898 |
dc.format.extent |
18 p. |
dc.language.iso |
spa |
dc.publisher |
Universitat de València |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.rights |
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/ |
dc.source |
RECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya) |
dc.subject.other |
Edat del ferro -- Catalunya |
dc.subject.other |
Alimentació -- Catalunya -- Edat del ferro |
dc.title |
Prácticas alimentarias en la Edad del Hierro en Cataluña |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bookPart |
dc.subject.udc |
90 - Arqueologia. Prehistòria |
dc.embargo.terms |
cap |
dc.description.abstract |
The aim of this paper is to provide a state of the research on the eating habits concerning the Iron Age populations of Catalonia, with particular attention to the Iberian period, under the Museu d’Arqueologia de Catalunya project “Eating and Drinking in the periphery of the Graeco-Roman world: cultural and food habits of the northern Iberian (6th-2nd cent. BCE)”. The main goal of this project is the study of food habits in the Catalan Iberian world from a global and interdisciplinary approach that considers all aspects of the food phenomenon (technical, instrumental, social, cognitive) as an expression of a specific cultural reality. |