To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2445/113951

L'Institut Medico Farmacèutic de Barcelona durant el conflicte (1936-1942)
Carmona i Cornet, Anna M.; Trias Rubiés, Ramon
Universitat de Barcelona
L'objectiu d'aquesta comunicació es donar a conèixer els esdeveniments de l'Institut Medicofarmacèutic de Catalunya durant la Guerra Civil i postguerra (1936-1942). S'assenyalen els antecedents político-socials fins l'any 1945. Es fa referència de la documentació inèdita i dels Llibres d'Actes de l'arxiu d'aquesta Institució. Es fa esment de la seva catalanitat, així com del procés de depuració des de l'any 1939 fins l'any 1942, fet que continuà i que va suposar per a l'Institut Medicofarmacèutic quedar orfe de personalitats científiques de la medicina, de la farmàcia i de la veterinària, entre altres, a causa de l'exili, de la depuració, dels desapareguts i morts en guerra.
-Història de la medicina
-Guerra Civil Espanyola, 1936-1939
-Catalunya
-History of medicine
-Spanish Civil War, 1936-1939
-Catalonia
-Institut Mèdicofarmacèutic de Catalunya
(c) Carmona i Cornet, Anna M. et al., 2008
Article
Article - Published version
Universitat de Barcelona
         

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Broggi, Moisès, 1908-2012; Carmona i Cornet, Anna M.; Gelonch, A.; Simón Castellví, Guillermo; Taberner, J. L.; Trias Rubiés, Ramon; Ustrell i Torrent, Josep Maria, 1953-
Carmona i Cornet, Anna M.; Trias Rubiés, Ramon
Gracenea Zugarramurdi, Mercedes; Halbaut, Lyda; Aróztegui Trenchs, Montserrat; Costa Tutusaus, Lluís; Godall, Maria; González-Moreno Portugal, Olga; Calpena Campmany, Ana Cristina; Carmona i Cornet, Anna M.; García Celma, Ma José; Suñer Carbó, J. (Joaquim)
 

Coordination

 

Supporters