Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/337517

La alondra de Vaughan Williams
Serrahima Violant, Irene; Ill, Carles
Escola Superior de Música de Catalunya
This work is a study of the musical romance The Lark Ascending by Vaughan Williams for violin and orchestra. The study is done through the analysis of the poem by Meredith on which the musical piece is based, the research of the symbology of the lark in the bucolic genre (the pastoral in music and poetry) from Theocritus to the beginning of the XX century and the biography of the composer. Furthermore, it will be seen how the Great War influenced the composition and premiere of the musical work. The complete analysis of the composition leads to a wider understanding of it.
En este trabajo se realiza un análisis del romance musical de Vaughan Williams The Lark Ascending para violín y orquesta. El análisis de la obra se hace mediante la interpretación del poema de Meredith en que está basada la composición, el estudio de la simbología de la alondra en el género bucólico (pastoril en la literatura y pastoral en la música) desde Teócrito hasta principios del s. XX y los datos biográficos del autor. Además, se ve cómo la Gran Guerra influenció la composición y el estreno de la obra. Este trabajo presenta un estudio completo de la pieza musical que nos ofrece a una comprensión más amplia de la misma.
En aquest treball es fa una anàlisi del romanç musical de Vaughan Williams The Lark Ascending per a violí i orquestra. L’anàlisi de l'obra es fa a partir de la interpretació del poema de Meredith en el què està basada la composició, l’estudi de la simbologia de l’alosa en el gènere bucòlic (la pastoral en la literatura i la música) des de Teòcrit fins a principis del segle XX i les dades biogràfiques de l’autor. A més, es veu com la Gran Guerra va influenciar la composició i l’estrena de l’obra. Aquest treball presenta un estudi complet de la peça musical que ens n'ofereix una comprensió més amplia.
2015-09
78 - Música
Vaughan Williams, Ralph, 1872-1958 -- Crítica i interpretació
Vaughan Williams, Ralph, 1872-1958. Lark ascending
Meredith, George, 1828-1909 -- Adaptacions musicals
Romances (Música) -- Anàlisi i apreciació
Violí i orquestra -- Anàlisi i apreciació
Música -- Anglaterra -- S. XX
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
66 p.
Research/Master Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
TFM Irene Serrahima Violant.pdf 2.189 MB PDF Treball fi de màster

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Fontich, Xavier; Ill, Carles
 

Coordination

 

Supporters