Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/4644

La revegetació en el control biològic de plagues
Alomar Kurz, Òscar
IRTA. Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
Una de les estratègies de control de les plagues d’insectes que s’estan imposant actualment és l’aplicació de programes de control integrat. Es basa a aprofitar totes les eines de control de plagues disponibles per aconseguir mantenir les poblacions d’insectes per davall d’un llindar determinat de danys. Entre les tècniques que s’utilitzen hi ha les mesures culturals, el control biològic i el control químic mitjançant insecticides específics. El control biològic es fonamenta en la utilització d’enemics naturals dels insectes plaga per controlar- ne les poblacions. Els enemics naturals poden ser parasitoides, depredadors i patògens. El control biològic pot basar-se tant en la inoculació d’enemics naturals exòtics o autòctons com en la conservació i/o augment d’enemics naturals presents en el medi. Per al control biològic de plagues en cultius hortícoles a l’àrea mediterrània s’està utilitzant majoritàriament la conservació i l’augment d’enemics naturals.
10-1999
Plagues -- Control biològic
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original i l'IRTA i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/es/)
2 p.
Artículo
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
Revegetacio_control_plagues.pdf 242.0 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Arnó i Pujol, Judit; Gabarra i Ambert, Rosa; Ariño Armengol, Jordi; Matas, M.; Alomar Kurz, Òscar; Riudavets Muñoz, Jordi; Roig Simon, Job
Goula Goula, Marta; Alomar Kurz, Òscar; Castañé Fernández, Cristina