Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/530496

Johann Sebastian Bach en la música de Robert Schumann
Santiago Carrillo, Andrea
Escola Superior de Música de Catalunya; Simarro, Miguel
L ’acompanyament que va escriure Robert Schumann de les 6 Sonates i Partites BWV 1001-1006 per a violí de Johann Sebastian Bach porta a plantejar-se el motiu de la seva composició. Per tal de donar una resposta, el present treball pretén aprofundir en un estudi analític de contextalització sociohistòrica de l’obra des dels períodes estilístics del Barroc i del Romanticisme, així com una recerca d’informació biogràfica del compositor. El treball proporciona la informació necessària per entendre les diferències interpretatives dels dos estils i les possibles raons que van portar a Robert Schumann a composar l’arranjament.
El acompañamiento que escribió Robert Schumann de las 6 Sonatas y Partitas BWV 1001 a 1006 para violín de Johann Sebastián Bach lleva a plantearse el motivo de su composición. Con el fin de dar una respuesta, el presente trabajo pretende profundizar en un estudio analítico de contextualización socio-histórica de la obra desde los períodos estilísticos del Barroco y del Romanticismo así como una búsqueda de información biográfica del compositor. El trabajo proporciona la información necesaria para entender las diferencias interpretativas de los dos estilos y las posibles razones que llevaron a Robert Schumann a componer el arreglo.
The accompaniment that Robert Schumann wrote of the 6 Sonatas and Partitas BWV 1001 to 1006 for violin by Johann leads us to consider the reason for its composition. In order to give an answer, the present work intends to deepen an analytical study of the socio-historical contextualization of the work, from the stylistic periods of the Baroque and Romanticism, and a search for biographical information on the composer. The work provides the necessary information to understand the interpretative differences of the two styles and the possible reasons that led Robert Schumann to compose the arrangement.
2020-06
78 - Música
Bach, Johann Sebastian, 1685-1750. Sonaten und Partiten, violí, BWV 1001-1006 -- Adaptacions musicals
Schumann, Robert, 1810-1856 -- Crítica i interpretació
Violí, Música per a -- Anàlisi i apreciació
Música -- Alemanya -- S. XVIII
Música -- Alemanya -- S. XIX
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
41 p.
Bachelor Thesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TFG_Andrea Santiago Carrillo.pdf 49.47 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters