Ecomobilitat a Sitges : anàlisi de la situació actual i propostes de millora
Ecopunts (Grup de recerca)
Estaña Lozano, Ana
García Fernández, Elena
Gastón Echeverría, Carles
Llobet Rojo, Alba
Luna Pérez, Daniel
Rieradevall, Joan
Garcia-Orellana, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Boada, Martí, 1949-
Duch Cortinas, Jordi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2012
Descripció: 124 p.
Resum: La mobilitat urbana és una de les temàtiques més importants a les ciutats ja que convergeixen diversos aspectes a nivell social i ambiental. El present article es centra en el sistema de mobilitat de la ciutat de Sitges tot avaluant l'estat de la xarxa viària, el parc de vehicles, els sistemes de transport i els serveis bàsics actuals. En l'anàlisi socioambiental de les variables d'aquest àmbit, s'han detectat una sèrie de problemes com ara una distribució no equitativa dels serveis bàsics, desigualtat en la distribució de carrers vianalitzats i carrils bici i manca d'homogeneïtat en la distribució de pàrquings. Els resultats obtinguts permeten proposar una sèrie de millores en busca d'una mobilitat més sostenible. Millorar les parades de bus que no tenen sistema de marquesina per a protegir-les del fred i el sol, augmentar potencialment el carril bici desplegant-lo per carrers que no en tenen, desenvolupar campanyes per a fomentar l'ús de la bici i augmentar la presència de carrers d'exclusiu ús per a vianants.
Resum: La movilidad urbana es una de las temáticas más importantes en las ciudades ya que convergen varios aspectos a nivel social y ambiental. El presente artículo se centra en el sistema de movilidad de la ciudad de Sitges evaluando el estado de la red viaria, el parque de vehículos, los sistemas de transporte y los servicios básicos actuales. En el análisis socioambiental de las variables de este ámbito, se han detectado una serie de problemas como una distribución no equitativa de los servicios básicos, desigualdad en la distribución de calles peatonales y carriles bici y falta de homogeneidad en la distribución de parkings. Los resultados obtenidos permiten proponer una serie de mejoras en busca de una movilidad más sostenible. Mejorar las paradas de bus que no tienen sistema de marquesina para protegerlas del frío y el Sol, aumentar potencialmente el carril bici desplegándose el por calles que no tienen, desarrollar campañas para fomentar el uso de la bici y aumentar la presencia de calles de exclusivo uso peatonal.
Resum: Urban mobility is one of the most important issues in cities and converge at various aspects of social and environmental. This article focuses on the mobility system of the city of Sitges assessing the status of the road network, vehicle fleet, transportation systems and basic services today. In the socio-environmental analysis in this field variables, we have detected a number of problems such as inequitable distribution of basic services, inequality in the distribution of pedestrian streets and cycle paths and lack of homogeneity in the distribution of parking. The results obtained suggest a number of improvements in search of a more sustainable mobility. Improve bus stops with no marquee system to protect them from cold and the sun, potentially increasing the unfolding cycle lanes on streets that have not, develop campaigns to promote the use of the bike and increase the presence of street use only crosswalk.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: Treball final de grau
Matèria: Transport urbà ; Aspectes ambientals ; Sitges (Catalunya) ; Planificació ; Bicicletes ; Mobilitat sostenible ; Vianants



Article
6 p, 234.9 KB

Projecte
124 p, 6.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir