Estudio de Takenoko, revista de manga
González López, Adrián
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Takenoko
Data: 2018
Descripció: 90 p.
Resum: El manga, palabra japonesa con la que nos referimos a las historietas procedentes de dicho país, es uno de los estandartes más representativos de la actual cultura nipona. En las últimas tres décadas dicho género literario ha logrado traspasar las fronteras que conforman el archipiélago japonés y darse a conocer alrededor del globo. Las primeras historietas manga aparecen publicadas, a principios del siglo XX, en muchas de las revistas fundadas por aquellos occidentales que, gracias a la apertura de las fronteras del país en 1854, pudieron establecerse en la nación del sol naciente. Esta forma de publicar manga, que se mantiene vigente en el Japón de nuestros días, se ha convertido en una tradición nipona venerada por todo amante del género japonés. Las revistas, pues, son las encargadas de publicar por vez primera aquellos seriales que luego triunfarán a escala mundial. El propósito del proyecto final de máster consiste en la presentación de un modelo de revista manga japonesa adaptado a las posibilidades y características de nuestro presente mercado editorial. La revista (TAKENOKO) pretende presentarse ante todos los lectores de manga como una nueva plataforma para acceder a su género favorito, añadiendo además el factor simbólico que representa poder consumir manga de igual forma que los lectores nipones.
Resum: El manga, paraula japonesa que fa referència als còmics procedents d'aquest mateix país, es un dels estendards més representatius de la cultura nipona actual. Durant les últimes tres dècades aquest gènere literari ha aconseguit traspassar les fronteres que conformen l'arxipèlag japonès donant-se a conèixer a tot arreu del món. Les primeres historietes manga van aparèixer publicades, a principis del segle XX, a moltes de les revistes creades per aquells occidentals que, un cop es van obrir les fronteres del Japó al 1854, van poder arrelar-se i establir-se a la nació del sol naixent. Aquesta manera de publicar manga, que encara es manté vigent al Japó dels nostres dies, s'ha convertit en tota una tradició japonesa venerada per tots els aficionats al gènere. Son doncs les revistes, les encarregades de publicar inèdits tots aquells manga que més tard triomfaran mundialment. El propòsit del meu projecte final de màster consisteix a la presentació d'un model de revista japonesa de manga adaptat a les possibilitats i característiques del nostre present mercat editorial. La revista (TAKENOKO) pretén presentar-se davant tots els lectors de manga com una nova plataforma des d'on poder accedir al seu gènere literari preferit, incloent-hi a més a més el fet simbòlic que representarà poder llegir manga de la mateixa manera que ho fan el lectors japonesos.
Resum: The manga, Japanese word with which we refer to the comic strips coming from that country, is one of the most representative standards of the current Japanese culture. In the last three decades, this literary genre has managed to cross the borders that make up the Japanese archipelago and become known around the globe. The first manga comics are published, in the early twentieth century, in many of the magazines founded by those Westerners who, thanks to the opening of the country's borders in 1854, were able to establish themselves in the nation of the rising sun. This way of publishing manga, which is still current in Japan today, has become a Japanese tradition venerated by every lover of the Japanese genre. The magazines, then, are responsible for publishing unpublished those serials that will later triumph worldwide. The purpose of the Master's thesis project consists of the presentation of a Japanese manga magazine model adapted to the possibilities and characteristics of our present publishing market. The magazine (TAKENOKO) aims to present itself to all manga readers as a new platform to access their favorite genre, adding the symbolic factor that represents consuming manga in the same way as Japanese readers.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Departament de Comunicació Audiovisual i de Publicitat. Màster en Edició
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Revistes -- Disseny ; Publicacions en sèrie -- Edició



90 p, 44.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2018-10-23, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir