Estudio de la editorial Frugal
Barriga Barrios, Óscar
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Data: 2018
Descripció: 240 p.
Resum: Este trabajo materializa una obra muy concreta, delicada y frágil, con un carácter muy personal, pero imagina un contexto más amplio, un proyecto en el que tendría cabida y que acogería otros materiales a simple vista inconexos. La editorial que se estudia en este Trabajo Fin de Máster plantea cuatro colecciones: ensayo contemporáneo, poesía visual, ensayos rescatados y obras híbridas. La intención es ofrecer una panorámica crítica, un eje de reflexión profundo sobre temáticas pungentes y actuales desde distintos lenguajes: ensayos de autores actuales reconocidos, poemas reflexivos que inciten la meditación, grandes autores del pasado cuya obra todavía tiene potencia para interpelarnos y dilucidar nuestro presente y obras colectivas con materiales diversos alrededor de temáticas todavía equívocas y posiblemente aporéticas. En concreto, L'aigua fins al coll recoge parte de la obra poética de una joven graduada en Filosofía, Ana Sánchez, que decide emigrar a París para ampliar su horizonte existencial y distanciarse del ámbito familiar, forzando así un espacio de introspección ineludible. La fotografía de Júlia Castells también evoca un sentimiento de nostalgia, una delicadeza y una belleza que son conscientes de su fragilidad. Júlia, que emigró a Brasil, es también consciente de lo imperioso de la existencia. Establecemos, así, una obra que invita al deleite y que quiere abrir huella, que no dejarla.
Resum: Aquest treball materialitza una obra molt concreta, delicada i fràgil, amb un caràcter molt personal, però imagina un context més ampli, un projecte en el que hi tindria cabuda i que acolliria altres materials, a simple vista, inconnexos. L'editorial que s'estudia en aquest Treball Final de Màster planteja quatre col·leccions: assaig contemporani, poesia visual, assajos rescatats i obres híbrides. La intenció és oferir una panoràmica crítica, un eix de reflexió profund sobre temàtiques pungents i actuals des de diferents llenguatges: assajos d'autors actuals reconeguts, poemes reflexius que incitin la meditació, grans autors del passat l'obra dels qual encara té potència per interpel·lar-nos i dilucidar el nostre present i obres col·lectives amb materials diversos al voltant de temàtiques encara equívoques i possiblement aporètiques. En concret, L'aigua fins al coll recull part de l'obra poètica d'una jove graduada en Filosofia, Ana Sánchez, que decideix emigrar a París per ampliar el seu horitzó existencial i distanciar-se de l'àmbit familiar, forçant així un espai d'introspecció ineludible. La fotografia de Júlia Castells també evoca un sentiment de nostàlgia, una delicadesa i una bellesa que són conscients de la seva fragilitat. La Júlia, que va emigrar a Brasil, és també conscient de l'atzar imperiós de l'existència. Establim, així, una obra que convida al delit i que vol obrir petjada, que no deixar-la.
Resum: This work materialises a very definite book, delicate and fragile, with a very personal character, but imagines a wider context, a project in which could fit and that could receive other unconnected materials, at first sight. The publishing house that is studied in this dissertation would have four collections: contemporary essay, visual poetry, rescued essays and hybrid works. The intention is to offer a panoramic critique, an axis of deep reflection on present prominent themes with different languages: essays of contemporary recognised authors, reflexive poems that incite meditation, big authors of the past whose work has still power to interpellate us and elucidate our present, and collective works with diverse materials around topics that are still equivocal and aporetic. Concretely, L'aigua fins al coll picks up part of the poetic work of a young woman recently graduated in Philosophy, Ana Sánchez, who decides to emigrate to Paris to expand his existential horizon and drift apart of the familiar field, forcing an unavoidable space of introspection. Júlia Castells' photography evokes a feeling of nostalgia too, a delicacy and a beauty that are conscious of his fragility. Júlia, who emigrated to Brazil, is also conscious of the overriding fate of the existence. Therefore, we establish a book that invites to delight and which wants to open remnant, but not to leave it.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Ciències de la Comunicació. Departament de Comunicació Audiovisual i de Publicitat. Màster en Edició
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Editors i edició ; Llibres -- Disseny ; Llibres -- Indústria i comerç



240 p, 4.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències de la Comunicació. TFM

 Registre creat el 2018-10-23, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir