Integración de los datos obtenidos con dron en el SIG del Parc Natural de la Serra de Collserola
Jiménez Puerta, Carlos
Alamús Esteban, Ramón
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2019
Descripció: 72 p.
Resum: La presente memoria detalla los objetivos, metodología y resultados obtenidos en las prácticas realizadas en el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC), con el objetivo de integrar los datos obtenidos con los vuelos realizados mediante dron. Su elaboración responde al desarrollo del Trabajo de final de Máster de la segunda edición del Máster oficial en Geoinformación, coorganizado por el departamento de Geografía de la Universitat Autònoma de Barcelona y el Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). En el proyecto se realizan la mayor parte de los procesos que componen la cadena de producción de los vuelos realizados con dron, con la excepción de los procesos asociados al vuelo: planificación y realización del vuelo y el posterior volcado de imágenes. Así, se han procesado vuelos ya existentes con diferentes softwares de tratamientos de imágenes de dron a modo de testeo, se ha automatizado el flujo de trabajo, armonizando la base de datos, integrado éstos en el SIG corporativo y, finalmente, compartido los resultados obtenidos en el Webmap de la entidad. Es importante destacar que no se trata de un proyecto orientado a obtener resultados ni un producto final determinado, sino que durante la realización del proyecto se pretende establecer una metodología eficiente que mejore la gestión interna del parque y de salida a toda la información que proporcionan los vuelos con dron. Esto no implica que no se hayan realizado diversos ejercicios y obtenidos resultados, pero sí que no ha sido el fin de este proyecto.
Resum: La present memòria detalla els objectius, metodologia i resultats obtinguts en les pràctiques realitzades al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC), amb l'objectiu d'integrar les dades obtingudes amb els vols realitzats mitjançant dron. La seva elaboració respon al desenvolupament del Treball de fi de Màster de la segona edició del Màster oficial en Geoinformació, coorganitzat pel departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). En el projecte es realitzen la major part dels processos que componen la cadena de producció dels vols realitzats amb dron, amb l'excepció dels processos associats al vol: planificació i realització del vol i el posterior bolcat d'imatges. Així, s'han processat vols ja existents amb diferents programaris de tractaments d'imatges de dron per testejar els procesos, s'ha automatitzat el flux de treball, harmonitzant la base de dades, integrant aquestes en el SIG corporatiu i, finalment, compartit els resultats obtinguts al Webmap de l'entitat. És important destacar que no es tracta d'un projecte orientat a obtenir resultats ni un producte final determinat, sinó que durant la realització del projecte es pretén establir una metodologia eficient que millori la gestió interna del parc i de sortida a tota la informació que proporcionen els vols amb dron. Això no implica que no s'hagin realitzat diversos exercicis i obtingut resultats, però sí que no ha estat la finalitat d'aquest projecte.
Resum: This report details the objectives, methodology and results obtained in the practices carried out in the Consortium of the Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC), with the aim of integrating the data obtained with the flights carried out by drone. Its elaboration responds to the development of the Master's Final Project of the second edition of the Official Master's Degree in Geoinformation, co-organized by the Geography Department of the Autonomous University of Barcelona and the Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Most of the processes that make up the production chain of drone flights are carried out in the project, with the exception of the processes associated with the flight: planning and realization of the flight and the subsequent dumping of images. Thus, already existing flights have been processed with different drone image processing software as a test, the workflow has been automated, harmonizing the database, integrated into the corporate GIS and, finally, shared the results obtained in the web map of the entity. It is important to point out that this is not a project aimed at obtaining results or a specific final product, but rather that during the realization of the project it is intended to establish an efficient methodology that improves the internal management of the park and the access to all the information provided by the flights with drone. This does not imply that various exercises have not been carried out and obtained results, but it has not been the end of this project.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Geoinformació [4315985]
Col·lecció: Facultat de Filosofia i Lletres. Màster en geoinformació
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Sistemes d'Informació geogràfica ; Geolocalització, Serveis de ; Parc Natural de Collserola (Catalunya) ; Avions no tripulats -- Parc Natural de Collserola (Catalunya) ; Fotografies aèries -- Parc Natural de Collserola (Catalunya) ; Fotogrametria aèria -- Parc Natural de Collserola (Catalunya) ; Imatges fotogràfiques ; Imatges -- Processament -- Tècniques digitals ; 621.3 - Enginyeria elèctrica. Electrotècnia. Telecomunicacions



Adreça original
73 p, 3.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Filosofia i Lletres. TFM

 Registre creat el 2019-10-24, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir